Planer om bålhytte ved vandet

Valgmenighedspræst Gustav Reck tager årligt på tur med de nye konfirmander. Hidtil har de boet i telt på en lille perle med udsigt til sommerhusene i Snekkeled. Men en bålhytte vil gøre lejren til noget helt andet, mener Gustav Reck.
Foto: Ole Friis

Planer om bålhytte ved vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kertinge Mark: Rapsmarkerne står i gult, og trods en frisk vind fra nord klukker bølgerne fra fjorden blødt mod bredden op til Rosengårdens jorde.

På denne lille plet har Kerteminde-Dalby i en årrække arrangeret udflugter for konfirmanderne. Hidtil har de ligget i telt, men valgmenighedspræst Gustav Reck vil gerne opføre en bålhytte på jorden, der tilhører globetrotteren Vagn Tyrsted Rasmussen.

Bålhytten skal bruges af konfirmander, børn og unge i valgmenigheden, og af alle andre der måtte ønske det; såsom spejdere, ungdomsforeninger, skoler, vandrere, kano- og kajaksejlere samt turister via turistkontoret i Kerteminde, hedder det blandt andet i ansøgningen.

Tæt på vandet

Men der er bare ét problem. Selv om hyttens tænkte placering kommer til at ligge diskret under et par store popler, så vil den være tæt på vandet.

- Så inden vi overhovedet kan få en tilladelse, skal vi have en dispensation, og så skal vi have samlet midler til at få bålhytten bygget. Så vi er absolut i første fase, siger Gustav Reck, der har puslet med ideen i et halvt års tid.

En fast tradition

De sidste tre år har de nye hold haft lejr på Rosengårdens jorde, hvor de på bedste spejdermaner har haft et feltkøkken på den lille plet ved vandet. Tidligere har turen fundet sted på Hindsholm ikke langt fra Bøgbjerg Strand, så til sommer er det fjortende gang, at det nye hold er på tur.

Bålhytte eller ej - konfirmanderne er her igen til august, når det nye hold begynder.

Læs mere i dagens udgave af Fyens Stiftstidende.

Planer om bålhytte ved vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce