Planer er til at styre efter


Planer er til at styre efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FISKERGADE: Husejer kommenterer forløbet med hans omdiskuterede ejendom

KERTEMINDE: Peter Henriksen er vant til at renovere ejendomme og har modtaget priser for sine ombygninger i Kerteminde, men han undrer sig over kritikken af det nyeste projekt, der er Fiskergade 15.

Senest har formanden for bevaringsforeningen, Karin Meisl, dog erkendt, at det nyopførte baghus trods sin bredde er i overensstemmelse med lokalplanen.

Et andet kritikpunkt ved byggeriet har været, at Peter Henriksen har fået byrådsflertallets accept af at forsyne huset med en såkaldt frontspids mod Fiskergade. Det er en bred kvist, og blandt andre genboen Jens Christian Pedersen i nummer 8 er imod dispensationen.

Peter Henriksen, der er ejer flere ejendomme i Kerteminde og solariefirmaet Dan Sun i Odense, er stor tilhænger af bevarende lokalplaner.

- De er et udmærket styringsinstrument, og i tilfældet med Lillestranden og Fiskergade undgår man, at ejerne anvender tilfældige materialer og ændrer ejendommene i en retning, som ikke er i overensstemmelse med omgivelserne. Jeg har ejet Fiskergade 15 i et par år og ventede faktisk på, at planen skulle blive vedtaget, så vi havde nogle retningslinjer. Derefter indsendte vi et projekt til kommunen, fortæller Peter Henriksen, der bor på Hindsholmvej 20.

Spids som andre huse

Med hensyn til frontspidsen henviser han til, at måske 30 andre ejendomme i Fiskergade og Vestergade har en frontspids.

- Og når politikerne skal tage stille til en ansøgning om dispensation fra lokalplanen, skal de ikke udelukkende overveje, om for eksempel frontspidsen er i overensstemmelse med traditionen i området og i harmoni med ejendommen og omgivelserne. De skal også se på, om materialevalg og andet strider mod lokalplanen, siger Peter Henriksen.

Kritik af politiker

Han synes, at byrådsmedlemmerne Lars Ole Valsøe (K) og Henning Majgaard Nielsen (V) fortjener ros for deres håndtering af sagen. Begge stemte for, at Fiskergade 15 kunne forsynes med en frontspids.

- Begge har efterfølgende offentligt forsvaret deres holdning og blandt andet henvist til, at frontspidsen passer fint til husets proportioner. Modsat udvalgsformand Keld Rasmussen, der på opfordring fra sit parti Venstre hverken stemte for eller imod, har både Valsøe og Majgaard begge forstået, hvad en lokalplan handler om, og de har turdet at stå ved deres holdninger, mener Peter Henriksen.

Keld Rasmussen har sagt, at han beklager afgørelsen, og at det er usmart at give dispensationer, næsten før blækket i lokalplanen var blevet tørt.

- Han er ikke kommet med et eneste godt argument for ikke at give dispensation. De andre er kommet med gode argumenter for at give dispensation. Jeg har det bedst med folk, der har en mening, som de tør stå ved og vil begrunde. Hvad er forskellen på at give dispensation kort eller lang tid, efter at planen er vedtaget, spørger Peter Henriksen.

Det er i øvrigt ikke sikkert, Peter Henriksen og hans kone Helle flytter fra villaen med udsigt over Nordstranden til Fiskergade 15.

- Måske på længere sigt. Ejendommen i Fiskergade havde været til salg i et par år, og ved lidt af en tilfældighed købte jeg den. Måske bliver den solgt eller udlejet. Det ved jeg endnu ikke, siger Peter Henriksen.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra udvalgsformand Keld Rasmussen.

Planer er til at styre efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce