Pilen som børnecenter opgives


Pilen som børnecenter opgives

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk uenighed om én eller to skoler i Langeskov, men ét er sikkert: Børnepasningen samles ikke på ét sted

LANGESKOV: Idéen om at samle al børnepasning i Langeskov by på Pilen - den ene afdeling af Langeskov Skole - er definitivt opgivet.

- Det er en løsning, som ingen bakker op om i Langeskov. Så den er vi også enige om at droppe i Børn- og Skoleudvalget, siger udvalgsformand Annette Vilhelmsen (SF).

Pilen kan dog stadig komme til at indgå i den fremtidige børnepasning, men i så fald suppleret af et børnehus mere i den østlige ende af Langeskov.

Mere usikkert er det, hvornår den såkaldte helhedsplan for skoler og pasningstilbud i Langeskov by i det hele taget kan føres ud i livet. Måske sker det først i 2012-2013. Forinden skal den store skole, Bakken, nemlig renoveres.

- Udvalget foreslår, at der afsættes 10 millioner kroner om året de næste fire år til istandsættelsen. Men samtidig håber vi, at regeringen åbner mulighed for, at vi kan låne penge til skolerenoveringer, så arbejdet kan gøres hurtigere end de fire år, understreger Annette Vilhelmsen.

Der er altså enighed i Børn- og Skoleudvalget om, at Bakken skal sættes i stand før noget andet. Hvad der derefter skal ske, er der til gengæld uenighed om.

- S og SF ønsker skolen samlet på én matrikel, mens Venstre og Konservative vil fortsætte med to afdelinger af skolen, oplyser Annette Vilhelmsen.

Vuggestue og gæstehus

Hvis Pilen ophører som skole, er der to muligheder: Enten at sælge skolen eller bruge den til pasningsformål, men altså uden at samle det hele i ét stort børnecenter.

Sælges skolen, vil man sandsynligvis udbygge børnehaven Kræmmerhuset til det ene af byens to fremtidige pasningssteder, mens et andet tænkes placeres i nærheden af Bakken.

- Vi mener, at der er behov for både en vuggestue og en gæstedagpleje med tilknyttet legestue i Langeskov - og i øvrigt også i Munkebo - understreger Annette Vilhelmsen.

Pilen som børnecenter opgives

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce