Pilegårdsskolen bliver fredet


Pilegårdsskolen bliver fredet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOLER: Forslag om at lukke Pilegårdsskolen nedstemt - nu bliver sagen lukket

LANGESKOV: Der bliver ikke ændret ved den nuværende skolestruktur i Langeskov.

Det ligger fast, efter at et flertal af politikerne i byrådets økonomiudvalg onsdag besluttede at indstille til byrådet, at skolevæsenet fortsat består af to skoler i Langeskov og skolen i Marslev.

Spørgsmålet om en ny skolestruktur har været vendt og drejet i arbejdsgrupper, skolebestyrelser og den kommunale forvaltning. Arbejdet mundede ud i otte forslag til den fremtidige struktur - heriblandt et forslag 3 om at bevare Marslev Skole, nedlægge Pilegårdsskolen og samle eleverne på Bakkegårdsskolen.

Forslaget vandt blandt andet gehør hos formanden for børne- og kulturudvalget, Kaare Jørgensen (V), der mener, at forslaget vil have flere fordele.

Blandt andet at bringe skoleudgifterne ned på et niveau, der matcher det fynske gennemsnit.

I dag bruger Langeskov 42.599 kroner pr. elev - fynsgennemsnittet ligger på 36.957.

- Og så ville forslag 3 efter min mening også gøre det lettere at tiltrække kvalificerede lærerkræfter, ligesom elevunderlaget på Bakkegårdsskolen ville blive langt bedre, siger Kaare Jørgensen.

I børne- og kulturudvalget lykkedes det imidlertid ikke at skabe et flertal for en indstilling til forslag 3. Erling Knudsen (K) og Jimmy Pedersen (S) ville bevare den nuværende struktur.

Derfor blev sagen sendt videre uden indstilling - og onsdag led forslag 3 altså endeligt skibbrud i økonomiudvalget, hvor kun Kaare Jørgensen stemte for.

At tælle til syv...

Kaare Jørgensen tror ikke på, at der bliver ændret på den beslutning i byrådet, der skal tage endelig stilling på mødet den 24. maj.

- Jeg har skam selv gået i skole og har lært at tælle til de syv stemmer, der kan skabe et flertal for model 3 - det eksisterer desværre ikke. Og når det altså er tilfældet, så gælder det om at få debatten lukket hurtigst muligt, så der ikke hersker tvivl om fremtiden, siger Kaare Jørgensen.

Borgmester Ejvind Høyer Nielsen (K) er enig i, at forslaget om at lukke Pilegårdsskolen er ude i kulden. Og det er han godt tilfreds med.

- Jeg har hele tiden været imod at ændre struktur. Rapporten siger jo, at det faldende børnetal ikke vil kunne mærkes på skolen de første år, og til den tid vil vi være en del af en ny storkommune. Derfor er det det forkerte tidspunkt at ændre på skolestrukturen, mener Ejvind Høyer Nielsen.

Pilegårdsskolen bliver fredet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce