Kerteminde: Det er kun tre år siden, at Kerteminde Kunstforening købte en Peter Brandes krukke til 120.000 kroner, som i dag står i gården bag Toldboden i Kerteminde. Men nu har kunstforeningen igen været på storkøb. Foreningen er endnu en gang blevet begunstiget af Albanifonden. Denne gang med 35.000 kroner, der skal gå til indkøb af en hjertekrukke i bronze af kunstneren Peter Tybjerg.

Når krukken er færdig, skal den også stå i gården bag Toldboden, fortæller Inge Maigaard, der er formand for Kerteminde Kunstforening:

- Peter Tybjerg er én af hovedmændene bag købet af Toldboden i sin tid. Dengang var der ingen rigtige udstillingssteder i byen. Der var intet Johannes Larsen Museet. Ingenting. Men det vrimlede med kunstinteresserede og kunstnere, og når der nu ikke var et udstillingssted måtte man arrangere udstillinger i den gamle runde hal, fortæller hun.

- Da tolden så pludselig rykkede ud af byen, spurgte Peter Thybjerg: Hov, nu er Toldboden ledig, skulle Kerteminde Kommune ikke købe den? Jo, sagde kommunen og købte den for 90.000 kroner.

Det var også i den forbindelse kunstforeningen blev skabt. Der skulle en forening til at drive stedet, så der blev samlet underskrifter og i 1976 holdt foreningen stiftende generalforsamling.

I dag er der 100 medlemmer og omkring 1000 besøgende igennem de største udstillinger. (hhy)

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.