Pas på, hvor du parkerer under Kirsebærfestivalen: Læs, hvor du skal betale, og hvor du må holde gratis

Kirsebærfestivalen startede i 2005. Arikivfoto.

Pas på, hvor du parkerer under Kirsebærfestivalen: Læs, hvor du skal betale, og hvor du må holde gratis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirsebærfestivalen får lov til at opkræve parkeringsafgift på fem parkeringspladser. Til gengæld er der gratis parkering ved rådhuset.

Kerteminde: Miljø- og Teknikudvalget har nikket ja til, at Kirsebærfestivalen opkræver parkeringafgift på kommunens parkeringspladser ved årets Kirsebærfestival.

Kirsebærfestivalen vil opkræve parkeringsafgift på fem kommunale parkeringspladser, hvor der normalt er gratis parkering.

- Vi vil godt give Kirsebærfestivalen nogle muligheder for at få en ekstra indtjening, forklarer udvalgsformand, Jesper Hempler.

Udvalget har sagt ja til, at der må opkræves afgift på; Marinavejen ved Nordstranden, ved Havnekontoret, på bådopbevaringspladsen, ved Roklubben og bag ved Skovpavillionen.

Kirsebærfestivalen havde også bedt om lov til at opkræve betaling for parkering på den store parkeringsplads ved rådhuset, men det, mente udvalget, var at gå et skridt for langt.

- Om fredagen er rådhuset jo en arbejdsplads, der skal køre, og så er der noget forretningsliv med Netto og andre, der ligger omkring parkeringspladsen, så der skal være mulighed for at parkere uden at skulle betale for det, forklarer Jesper Hempler.

Det ærgrer formand for Kirsebærfestivalen, Jens Gantriis.

- Det ville gøre det nemmere for borgerne at forstå, hvis de også skulle betale for parkering ved rådhuset. Derfor havde vi lagt op til, at den ene weekend skulle det også koste at parkere ved rådhuset.

Tjente 8000- 10.000 kr.

Er der ikke nogen, der vil føle sig snydt, hvis du kan parkere gratis ved rådhuset lige op ad festivalen, men skal betale for at parkere 200 meter længere væk?

- Jo, det kan godt være, men så må det være sådan. På den anden side hvis en event som Kirsebærfestivalen skal have mulighed for at præsentere noget kultur, så har de behov for en indtjening, forklarer Jesper Hempler.

Du spiller selv på Kirsebærfestivalen, så du får nogle af parkeringspengene?

- Jeg tjener sgu ikke rigtig noget på det. Jeg stiller mig nærmest gratis til rådighed. Det er i småpengeafdelingen, forklarer Jesper Hempler med et smil.

Udvalget har dog indsat en lille klausul i regler for opkrævning af parkeringsafgift. På havnearealerne skal det stadig være gratis at parkere for dem, der har en båd på i Marinaen.

- Det kan jo løses ved, at dem, der opkræver afgiften, har en instruks om, at dem, der har en lejekontrakt eller en nøgle til deres båd, skal have adgang. Det finder vi en løsning på, siger Jesper Hempler.

Sidste år tjente Kirsebærfestivalen 8000-10.000 kroner på parkeringsafgiften, og samme beløb fik Kerteminde Boldklub for at opkræve afgiften.

Der er Kirsebærfestival i Kerteminde 20. - 22. juli 2018.

Pas på, hvor du parkerer under Kirsebærfestivalen: Læs, hvor du skal betale, og hvor du må holde gratis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce