Oversvømmelse og ingen planer i Kerteminde: Folkeslusen Kerteminde vil genoptage sluseprojekt

Strandlysehuse er et af de områder i Kerteminde Kommune, der nu to gange i 2019 har oplevet oversvømmelser. Her har flere beboerne også efterlyst, at sluseprojektet genoptages. Arkivfoto: Sugi Thiru

Oversvømmelse og ingen planer i Kerteminde: Folkeslusen Kerteminde vil genoptage sluseprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To gange i 2019 har der været oversvømmelser af huse i Kerteminde Kommune. Det sætter en tryk streg under, at der er behov for en sluse. Derfor forsøger ny forening nu at genoptage det kuldsejlede sluseprojekt.

Nordøstfyn: 2019 er stadig et helt dugfrisk år, men bare inden for en uge har borgere i Kerteminde Kommune oplevet, at de har været nødt til at kæmpe mod vandmasser i deres huse.

- Der er sat en tyk streg under, at der er behov for en sluse, siger Søren Sillassen, der er næstformand i bestyrelsen i kystbeskyttelseslaget Kerteminde, Kølstrup og Munkebo Sluse- og Digelag og selv har to sommerhuse ved Møllekrogen i Munkebo, hvor det ene var to centimeter fra at få vand ved de seneste oversvømmelser.

I fjor kuldsejlede planerne om en sluse, og hvor andre kommuner på Fyn har lagt planer og arbejder for at beskytte mod fremtidige oversvømmelser, er Kerteminde på bar bund. Her er det kun lappeløsninger.

Da Søren Sillassen mener, at der er behov for at finde en løsning mod oversvømmelser, har han nu oprettet siden www.folkeslusen.dk, hvor han forsøger at undersøge, om der er basis for, at folk vil være med til at genoptage planerne om en sluse.

Han vil gerne oprette den frivillige forening, Folkeslusen Kerteminde, hvor alle er velkomne til at være med.

Eneste krav for at være med er, at man også skal synes, at der mangler en sluse i Kerteminde.

Vil I være med?

I første omgang skal folk, der er i risiko for at få vand ind i deres huse, og som var stemmeberettigede, da der i september blev stemt om sluseprojektet, komme med deres tilkendegivelse af, om de vil være med eller ej, og hvor meget man i så fald vil støtte med økonomisk.

Indtil videre er det helt uforpligtende at give udtryk for, om man vil være med eller ej.

Og man må også gerne melde sig ind i foreningen, selv om man ikke er i fare for at få vand. Foreningen har nemlig også behov for ambassadører.

Først når projektet får den nødvendige opbakning, hvor folk tilkendegiver, at de vil støtte en sluse økonomisk, kan Folkeslusen Kerteminde blive mere konkret, og så vil de folk, der har nikket ja til at være med blive kontaktet for at finde ud af, om de stadig er seriøse i deres støtte.

www.folkeslusen.dk er det muligt at læse meget mere om de tanker, som foreningen Folkeslusen Kerteminde gør sig.

Oversvømmelse og ingen planer i Kerteminde: Folkeslusen Kerteminde vil genoptage sluseprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce