Opsparing straffer kommunen


Opsparing straffer kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renoveringen af skolerne på Hindsholm og i Langeskov er blandt de anlægsopgaver, som kommunen stopper

KERTEMINDE: Eleverne på skolerne på Hindsholm og i Langeskov bliver efter sommerferien ikke forstyrret af håndværkere, der skal gøre skolerne flottere.

For selvom Kerteminde Kommune har sparet penge sammen, og håndværkerne har fået tid, så er der sat en øjeblikkelig stopper for det kommunale anlægsarbejde.

Regeringens finanslov sætter nemlig øvre grænser for kommunernes brug af penge til at bygge eller renovere skoler, idrætsanlæg og børnehaver, parkeringspladser, havneområder, cykelstier og alt det andet, som ligger i kassen med klistermærket anlægsprojekter.

Så det er fuldstændig ligegyldigt, at Kerteminde Kommune havde overført penge fra 2007, så der i 2008 er 67,2 mio. kroner i anlægsbudgettet, der varierer fra år til år. I en kommune af Kertemindes størrelse er et fornuftigt anlægsbudget på omkring 30-35 mio kroner om året

- Vi har været nødt til at stoppe alt anlægsarbejde, der ikke allerede er i gang, eller der er skrevet kontrakt på. Det betyder blandt andet, at vi må stoppe anlægsopgaverne på skolerne på Hindsholm og i Langeskov. Men jeg håber virkeligt, at disse projekter kommer i gang igen, siger borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S).

Der skal findes projekter til en samlet værdi af 32,9 mio. kroner, der skal udsættes. Projekter, der vedrører forsyningsvirksomheder, jordforsyning, ældreboliger og servicearealer omkring ældreboliger, er her fritaget.

Alle udvalg har lavet en oversigt over deres projekter, og det er blevet vurderet, om der skal gives rødt eller grønt lys. I første omgang er der blevet droppet projekter for 14,2 mio. kroner.

Ud over de to skoler er der også sat en midlertidig stopper for renoveringen og udbygningen af daginstitutioner, etableringen af en fodboldbane ved Nymarksskolen, renovering af toiletter i Strandbadet, samt flere sti- og parkeringsopgaver.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Vi har disponeret efter opgaverne, så vi har pengene, og håndværkerne er også parat, og så må vi ikke gå i gang. Vi ved heller ikke, hvad der sker næste år. Her skal der forhandlinger til mellem Kommunernes Landsforening og regeringen, forklarer borgmesteren, der får en krone i straf for hver krone, der bliver brugt ud over den fastsatte ramme.

Økonomiudvalget skal mødes igen den 25. juni, hvor medlemmerne skal kigge nærmere på, hvordan stoppet skal tackles. Der skal stadigvæk findes 18,6 mio. kroner i budgettet. Derudover skal der gang i arbejdet med at søge dispensation, der skal sendes til Velfærdsministeriet.

- Vi vil søge dispensation for omkring 18 mio. kroner Det er realistisk, at vi kommer igennem med dette, og så må vi se på de resterende projekter, og finde ud af hvad vi må sætte i gang, siger Palle Hansborg-Sørensen.
Fakta
Kerteminde Kommune havde i 2008 i alt 67,2 mio kr. i anlægsbudgettet.

Der må ikke bruges mere end 34,2 mio kr. Sker dette, er der en økonomisk straf.

Der skal findes besparinger på 32,9 mio. kr. De første 14,2 mio kr er fundet. De resterende 18,6 mio. skal findes snarest.

Opsparing straffer kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce