Oprustning mod indbrudstyve


Oprustning mod indbrudstyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NABOHJÆLP: Lokalbetjent opfordrer til dannelse af Nabohjælp-grupper

LANGESKOV: Lokalbetjent Vagn Thomsen, Langeskov, opfordrer nu sine bysbørn til at hjælpe aktivt med i kampen mod de indbrudstyve, som har huseret i området de seneste måneder.

Opfordringen kommer efter endnu et indbrud i et privat hjem i Langeskov.

- Det bekræfter desværre mine bange anelser om, at der er mere end en gerningsmand til de mange indbrud, siger Vagn Thomsen.

Indbruddet blev formentlig begået tirsdag aften i en villa på Dalager, hvor beboerne var bortrejst. Tyven kom ind ved at bryde et vindue op.

Hele huset blev gennemrodet, men da beboerne var borte, er der ingen oplysninger om, hvad der blev stjålet.

To anholdt

Politiet havde ellers i december held til at anholde og varetægtsfængsle to indbrudstyve, som mistænkes for at stå en stribe indbrud i landsbyerne omkring Langeskov.

En af de anholdte bor i Langeskov, men selvom der har været en pause i indbruddene efter de to anholdelser, er der altså endnu en indbrudstyv på fri fod.

- Metoden, der er benyttet ved det seneste indbrud, er den samme metode, som er benyttet ved hovedparten af indbruddene i Langeskov. Derfor er det nu nødvendigt, at vi får stablet nogle Nabohjælp-grupper på benene, siger Vagn Thomsen.

Han opfordrer folk til at tage kontakt med deres naboer om at danne mindre grupper, der kan holde et vågent øje med husene i gaden og med hvem der færdes i lokalområdet.

Mindre grupper

- Grupperne bør ikke være større end fem til ti husstande. Ellers bliver det for uoverskueligt. Når man så har fået samlet en gruppe, ringer man til mig. Jeg vil så aftale et tidspunkt med gruppen, hvor jeg vil komme ud og informere om Nabohjælp og andre præventive foranstaltninger og udlevere materiale. Det er ikke noget, der tager mere end en halv til en hel time, fortæller Vagn Thomsen.

Gode råd

På Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside www.crimprev.dk er der flere gode råd til, hvordan man sikrer sin bolig bedst muligt mod indbrud og organiserer Nabohjælps-grupper.

Oprustning mod indbrudstyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce