Oprørt over cykelsti-plan


Oprørt over cykelsti-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERRASKET: Politiker anede ikke, forberedelsen stadig var i gang

KERTEMINDE: Fyns Amts plan om en cykelsti rundt om hele Odense Fjord kan risikere at blive forpurret af det borgerlige flertal iKerteminde Byråd.

Det konservative byrådsmedlem Lars Ole Valsøe er dybt forundret over, at kommunens tekniske forvaltning fortsat er i gang med at forhandle med lodsejerne om at føre cykelstien ind over deres jord.

- Jeg er indigneret over, at sagen slet ikke har været oppe i Teknisk Udvalg. Det vil jeg nu kræve en god forklaring på, siger Lars Ole Valsøe.

Sagen om cykelstien var to gange i byrådssalen sidste år. Jord til cykelstien skulle eksproprieres. Og det skulle være på plads inden årsskiftet. I første omgang fik de borgerlige, der dengang var i mindretal, forpurret planen - men kun fordi der manglede et S-medlem til byrådsmødet. Næste gang var der flertal i byrådet for en ekspropriation.

Lars Ole Valsøe har derfor siden troet, at slaget så at sige var tabt.

Lodsejer siger nej

Men i øjeblikket forhandler kommunens tekniske forvaltning - på amtets vegne - igen med tre lodsejere om en frivillig aftale.

En af lodsejerne er gårdejer Børge Madsen, Bregnør, som ikke vil have cykelstien anlagt. Det fortalte han i Stiftstidende i går.

Formanden for Teknisk Udvalg, Keld Rasmussen (V), stemte sidste år også imod ekspropriation.

Frivillige aftaler

- Men nu forsøger vi at få en frivillig aftale med de tre lodsejere, siger han.

Først når det er klart, om der kan laves frivillige aftaler eller ej, vil Keld Rasmussen have sagen op i først Teknisk Udvalg igen og senere i byrådet.

Siden sagen var i byrådet sidste år er det politiske flertal skiftet. Nu er det de borgerlige, der har magten.

Og kommer det dertil, at der ikke kan laves frivillige aftaler med de sidste tre lodsejere, så står både Keld Rasmussen og Lars Ole Valsøe af.

Nej til ekspropriation

- Vi skal genere borgerne mindst muligt. Ikke mest muligt, siger Lars Ole Valsøe, som ikke vil være med til at ekspropriere jord til amtets cykelsti.

- Får vi ikke frivillige aftaler med de tre lodsejere, så er der kun den hårde løsning tilbage. Ekspropriation. Og det er ikke rart, siger Keld Rasmussen.

Keld Rasmussen vil ikke stemme for at ekspropriere jord.

- Det er min holdning. Om det er holdningen i hele Venstres gruppe, det ved jeg ikke. Men det plejer at være venstres politik. Så det tror jeg, siger Keld Rasmussen.

- Men det kan forpurre hele cykelsti-projektet?

- Ja, det kan det. Og det er der så ikke noget at gøre ved, siger formanden for Teknisk Udvalg, Keld Rasmussen.

Oprørt over cykelsti-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce