Oprør bandt to byer sammen


Oprør bandt to byer sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FÆLLES:200 deltog i fernisering på udstilling om Skagen og Kerteminde
KERTEMINDE: Det var ikke bare en enestående maleriudstilling, der blev holdt fernisering på i den store og tæt pakkede udstillingssal på Johannes Larsen Museet i går.

Det var på en måde en kulturel venskabsby-aftale, der blev beseglet mellem Skagen og Kerteminde - med godt 100 års forsinkelse.

Vist i Skagen

For første gang nogensinde har de to stærke kunstnerkolonier omkring malerparret Anchers koloni i Skagen og Johannes Larsen/ Frits Sybergs kunstnerkoloni i Kerteminde udstillet sammen. Bortset fra den periode indtil for nylig, hvor udstillingen har været vist i Skagen.

Museumsdirektør Erland Porsmose fortalte i sin tale, at han og hans kollega i Skagen, Elisabeth Fabritius, under arbejdet med den fælles udstilling opdagede, at der faktisk var mere end som så, der bandt de to kunstnerkolonier sammen. For begge kolonier repræsenterede et oprør mod den borgerlige, københavnske kunstverden.

- Det har været en spæn-dende rejse, der har givet et nyt syn på Fynbo-malernes rødder, fastslog Porsmose i sin tale.

Det har kostet de to museer i omegnen af en halv million kroner at stable udstillingen på benene.

I det beløb ligger også udgivelsen af en fælles kunsthistorisk bog om de to kunstnerkolonier, som er optrykt i 4000 eksemplarer.

Oprør bandt to byer sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce