Oplevelsespark i Kerteminde: - Det har taget for lang tid

Hans Andersen er bygherre bag projektet, han ønsker dog ikke at udtale sig til Fyens Stiftstidende, før der ligger en endelig beslutning. Foto: Kim Rune

Oplevelsespark i Kerteminde: - Det har taget for lang tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbage i 2014 kom forslaget om en labyrintpark i Kerteminde Kommune. Her fire år senere arbejdes der stadig på planerne. På næste møde i Miljø og Teknikudvalget skal der stemmes ja eller nej til, om det nye forslag til lokalplanen skal sendes i høring.

Kerteminde: - Jeg er ret overbevist om, at udvalget vil se positivt på det her og vil sende det i høring uden nogen store bemærkninger. Jeg bliver i hvert fald meget overrasket, hvis udfaldet bliver anderledes end det, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Jesper Hempler (SF).

Ved udvalgsmødet i Miljø- og Teknik på tirsdag skal udvalget nemlig beslutte, om de vil sende forslaget til lokalplan 300 og kommuneplantillæg 40, som muliggør etableringen af en oplevelsespark nord for Kerteminde, i offentlig høring.

Planen er, at oplevelsesparken skal være en grøn naturpark udformet som en labyrint. Udover det skal parken indeholde blandt andet restaurant, kiosk/cafe, toiletfaciliteter, shelters og en sø.

- Der er mange forhold, der har gjort, at det har taget så lang tid. Men det har også taget for lang tid, efter min mening, siger Jesper Hempler.

En lidt for lang proces

Forslaget til parken kom tilbage i 2014, og der har tidligere været fremlagt planforslag, der ikke blev vedtaget. Nu skal der så igen stemmes om projektet i udvalget.

Jesper Hempler fortæller, at det har taget så lang tid, fordi der har været mange forskellige udfordringer, blandt andet i forhold til tilkørselsvejen til parken, der har givet en masse snak, og forhandlinger frem og tilbage. Desuden har projektet stået lidt stille, fordi de i kommunen mangler planlæggere, der skal lave lokalplanen.

- Der er mange forhold, der har gjort, at det har taget så lang tid. Men det har også taget for lang tid, efter min mening, siger Jesper Hempler.

Men denne gang er Jesper Hempler altså optimistisk i forhold til vedtagelsen af det nye planforslag. Man har blandt andet ændret i planerne for tilkørselsvejen for parken, så der ikke længere er tilkørsel ad Hyrdevej. Derimod er det meningen, at der skal laves en anden adgangsvej, så man vil kunne køre op og parkere lige før Sybergland.

Ingen garantier før det er endeligt vedtaget

- Jeg synes, det er en rigtig god ide. Det er jo ikke et tivoli, det er langt mere et naturområde, så det spiller godt sammen med det kommunale naturområde. Jeg synes, det er super godt, og jeg tænker, at det også er noget, der kan være med til at være et trækplaster for Kerteminde, siger Jesper Hempler.

Han mener ikke, at det er ideen med oplevelsesparken, der er noget i vejen med, det er blot tilrettelæggelsen, der er svær.

Hans Andersen er bygherren bag parken, men han ønsker ikke at udtale sig om projektet, før det er endeligt vedtaget. Han har tidligere udtalt, at han føler sig snydt af kommunen. Til det siger Jesper Hempler:

- Jeg synes, det er ærgerligt, at Hans Andersen føler sig snydt. Det er ikke min oplevelse, at der er nogen, der vil snyde ham, i hvert fald ikke fra politisk hold. Men jeg kan sagtens forstå, at der kan være en frustration over at skulle vente i så lang tid, og at der er planer, man måske tror går igennem, og så går de ikke igennem. Men det er jo også bare sådan det politiske system er, der er ingen garantier før, at det endeligt er vedtaget, siger han og fortsætter:

- Så jeg kan godt forstå følelsen, men jeg håber, at vi nu kan komme videre.

Oplevelsespark i Kerteminde: - Det har taget for lang tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce