Oplev skoven på naturens betingelser

Gå i skoven ved solopgang og sid så bomstille og se naturen vågne, lyder et af Børge Nissens råd til at få de bedste naturoplevelser. Arkivfoto: Peter Lassen

Oplev skoven på naturens betingelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis der er nogen, der kan give gode råd om at få de bedste oplevelser i skoven, så er det Børge Nissen, der altid har elsket at opholde sig i skoven og i 30 år har haft skoven som sin levevej. Han giver her tre råd, der har en fælles overskrift: Oplev skoven på naturens betingelser.

1. Naturen må gerne betrædes, men træd varsomt, hedder en folder lavet af Naturstyrelsen, og det er en rigtig god sætning. Det betyder blandt andet, at man skal respektere reglerne i skoven. Bliv på stierne, for derfra kan du få masser af gode naturoplevelser. Hvis du forlader stierne og går rundt på kryds og tværs, forstyrrer du dyrelivet, og så er der ingen, der får gode naturoplevelser. Og lad være med at gå med hund uden snor i skoven, men hav dem i kort snor.

2. Stå tidligt op. Gå ind i skoven ved solopgang og find dig et godt sted at sidde - f.eks. ved en lysning og sid så lige så stille og nyd at se naturen vågne.

3. Lad være at gå i skoven i storm eller kraftigt blæsevejr, for det er livsfarligt. I gamle dage fældede man alle syge og gamle træer. I moderne skovdrift lader man nogle af de gamle træer stå og rådne. Det er godt for økosystemet, for insekter, svampe og fugle har stor glæde af de rådnende træer. Men det betyder, at de lettere taber en gren eller vælter i hård vind.

Oplev skoven på naturens betingelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce