Opfordring fra erhvervslivet: De Konservative skal tage arbejdshandskerne på

Klavs Lauridsen fik med 1345 stemmer flest personlige stemmer i Kerteminde. Foto: Michael Nørgaard

Opfordring fra erhvervslivet: De Konservative skal tage arbejdshandskerne på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lokale erhvervsliv opfordrer De Konservative til at samarbejde hen over midten i byrådet. Rød blok og Venstre er klar til at afgive formandskaber og udvalgsposter, men De Konservative vil ikke være med i konstitueringen.

Nordøstfyn: Tiden er ved at rinde ud for en bred konstituering i Kertemindes nye byråd. På tirsdag holder det nye byråd sit konstituerende møde, hvor Kasper Olesen officielt vælges til Kertemindes nye borgmester med opbakning fra et smalt 13-12 flertal.

Rød blok har forsøgt at række hånden ud til blå blok og De Konservative for at få dem med i konstitueringen af byrådet. Men alle tilbud er blevet afvist af blå blok, der hellere vil stå udenfor.

Dermed ser det ud til at ende med en smal konstituering, og det ærgrer Kerteminde Erhvervsforening, der helst ser, at kommunen får en bred konstituering med et handlekraftigt byråd.

- Der er ikke nogen, der har en interesse i, at vi får et byråd, der skal kæmpe fra sag til sag. Vi har brug for en retning, og det får man bedst ved at have et byråd, der er operationelt og kan tage beslutninger, og hvor man kan regne med, at de beslutninger, der bliver taget, gælder også i morgen, siger Jess Aagaard, der er formand for erhvervsforeningen.

- Vi skal have noget stabilitet ind i byrådet, og det får vi bedst ved en bred konstituering.

Opfordrer I direkte De Konservative til at gå konstruktivt ind i forhandlingerne om at lave en bred konstituering?

- Ja, det er klart, vi opfordrer til, at man går ind i forhandlingerne om det. Vi kan ikke tage stilling til, hvornår man synes, at noget er godt nok, til at man vil gøre det. Vi vil bare tilkendegive den holdning, at hvis man tænker på kommunens kår, så er det bedst for os alle sammen, hvis vi får en bred konstituering, fastslår han.

Han bakkes op af direktør for Hydac i Langeskov, Jens Haugaard, der er endnu mere direkte i sin opfordring til De Konservative om at tage arbejdshandskerne på og gå med i konstitueringen.

- Det er konservativ grundpolitik, at de brede skuldre skal bære mest, og de brede skuldre er Socialdemokraterne og De Konservative, siger Jens Haugaard.

Risikoen ved en smal konstituering er, at byrådet de næste fire år vil være præget af splid og strid. Omvendt kan et bredt flertal henover midten sikre, at der bliver skabt enighed, så borgere og erhvervsliv kan stole på de beslutninger, byrådet træffer.

- Vi vil få mere ro i kommunalbestyrelsen med en bred konstituering, og ro betyder tillid fra erhvervslivet, tryghed hos borgerne og troværdighed i forhold til investorer, forklarer Jens Haugaard.

Vi vil gerne have K med

Borgmesterkæden er kun en enkelt brik i den store kabale byrådet lægger på tirsdag, og for at lokke blå blok og De Konservative til forhandlingsbordet har Rød Blok og Venstre tilbudt at dele ud af både udvalgsposter og formandsposter.

- Vi har sagt, at de kunne få en eller flere formandsposter, og de ville kunne få en del flere udvalgsposter, siger Kasper Olesen, der vurderer, at blå blok vil få to eller tre udvalgsposter ekstra.

- Så er der ikke sat navn på, hvad det er for nogle udvalg. Det skal vi drøfte med de andre partier.

Selv i byrådets vigtigste udvalg Økonomiudvalget er rød blok villige til at dele ud af magten. I øjeblikket står blå blok til at få tre pladser i Økonomiudvalget, men for at sikre et bredt samarbejde i byrådet vil rød blok udvide Økonomiudvalget, så blå blok får fire pladser i stedet for tre. Det vil betyde, at alle fire partier i blå blok får en plads i Økonomiudvalget.

- Vi vil gerne åbne for, at alle partier og lister kan være repræsenteret i Økonomiudvalget, men det har De Konservative sagt nej til.

Luunbjerg: - Vi strækker hånden frem

Borgmester Hans Luunbjerg, der med de yderste mandater endte med at tippe vægtskålen til fordel for Kasper Olesen i kampen om borgmesterkæden, har forgæves opfordret De Konservative til at gå ind i et bredt samarbejde i byrådet.

- Vi strækker hånden frem og vil gerne have dem med, men det ønsker De Konservative simpelthen ikke, siger Hans Luunbjerg.

- Den her konstitueringsaftale er utrolig åben ud fra en betragtning om, at et 12-13 flertal duer ikke. Og i det første afsnit i konstitueringsaftalen står der netop, at alt er til diskussion, hvis De Konservative eller andre vil være med, siger Hans Luunbjerg, der ikke aner, hvorfor De Konservative ikke ønsker at dele magten i byrådet.

- Jeg forstår det slet ikke, men nu har vi spurgt i over en uge, og det er det samme svar, vi får hele tiden. De vil ikke være med.

Opfordring fra erhvervslivet: De Konservative skal tage arbejdshandskerne på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce