Odense-køreskole breder sig: Kertemindes nye kørelærer hedder Loay

36-årige Loay Zeraiq glæder sig til at åbne køreskole i Kerteminde. - Jeg har i forvejen haft flere elever fra Kerteminde i mine odenseanske afdelinger, nu skal de ikke bevæge sig så langt, griner han. Foto: Helle Nordström

Odense-køreskole breder sig: Kertemindes nye kørelærer hedder Loay

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LZ Køreskole i Odense åbner den 7. februar en afdeling i Kerteminde. Den populære køreskole, der i forvejen har to afdelinger Odense, drives af Loay Zeraiq.

Kerteminde: Der er fart på Loay Zeraiq. Ikke på landevejene, der overholder han selvfølgelig som god kørelærer fartbegrænsningerne. Men som menneske har han i en alder af 36 år både nået at etablere en køreskole med snart tre afdelinger. Han har åbnet to restauranter i Odense, og så han forresten også fået fem børn.

De to første afdelinger af LZ Køreskole kan findes på Hjallesevej og Nyborgvej i Odense. Den tredje, der åbner den 7. februar - på Loay Zeraiqs fødselsdag - bliver på Møllevej i Kerteminde (det tidligere smedehus).

Loay Zeraiq har været kørelærer i 13 år - han tog uddannelsen samtidig med sin mor.

- Min mor er fra Jordan og arbejdede som tolk hos kørelærere, der havde arabiske elever. Hun blev så interesseret, at hun selv ville være kørelære, og hun fik smittet mig, fortæller han med et stort smil.

Det blev den helt rigtige karriere for ham, for kigger man på hans køreskoles Facebook-side, så bugner den med hilsner fra glade elever. Hans køreskole er da også vokset til foruden ham selv og hans mor at tælle fire andre kørelærere, to etnisk danske, en fra Sri Lanka og en fra Pakistan.

Han er ikke i tvivl om, at den brede etniske palet giver ham fordele.

- Udenlandske elever kommer med en anden kultur i bagagen, så kan det være en fordel, at man selv har kendskab til den kultur - så kommunikerer vi bedre, siger han.

Min drømmeby

Det er ikke tilfældigt, at det bliver i Kerteminde, han etablerer sin tredje afdeling.

- Kerteminde har i lang tid været min drømmeby. Her vil jeg bo, når jeg bliver gammel, og så er det jo godt allerede at have etableret sig. Heldigvis er der kun en enkelt køreskole i forvejen, så der må være plads til en til.

Måske ender det også med en restaurant mere. I øjeblikket har han stor succes med sin nye restaurant i Storm Pakhus - Falafel Mate - der byder på "nordisk falafel" med blandt andet rødbede/ingefør og gulerod/chili, og dertil salater. Alt sammen selvfølgelig økologisk.

I forvejen havde han Z-in Shawarmahouse i Odense, som nu drives af hans brødre.

På TV2 Zulu kan man om en måneds tid eller to se Loay Zeraiq i en udsendelse om kørelærere i hele landet. Det er netop optaget men endnu ikke programsat.

Odense-køreskole breder sig: Kertemindes nye kørelærer hedder Loay

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce