Der optræder igen lokale kunstnere til nytårskoncerten i januar, der holdes for 25. gang.

Kerteminde: Igen i år holder Hindsholm Musikforening nytårskoncert i Kertemindehallerne. Søndag 17. januar afvikles koncerten for 25. gang i træk.

Nogle ting er uforandrede: Hindsholm Musikforenings Orkester har altid været en vigtig del af koncerten. I de seneste år har orkestret spillet i et fast samarbejde med Aarslev Symfoniorkester. Henning Kjær dirigerer.

Ved næsten alle nytårskoncerterne har der desuden medvirket kor. Flere forskellige kor har været med, og i de senere år har det været koret Sine Nomine, der ledes af Claus Clausen.

Ved nytårskoncerten i 1994 medvirkede Nenia Brassband første gang, og orkesteret, der har et fast samarbejde med Odense FDF orkester, er også med denne gang og dirigeres af Michael Thrane.

Årets solister er de to professionelle operasangere Lise Bech Bendix og Thomas Storm.

Lise Bech Bendix bor i Nyborg og var også solist ved sidste års nytårskoncert. I oktober 2014 havde hun debutkoncert fra konservatoriets solistklasse. Siden har hun haft travlt med mange forskellige opgaver rundt i landet. Hun og nytårskoncertens anden solist Thomas Storm har bl.a. netop været hovedkræfterne i Den jyske Operas børneoperaprojekt "For enden af tunnelen".

Thomas Storm er til gengæld ny, men også han har lokal tilknytning, for han kommer oprindeligt fra Langeskov. Thomas Storm var i 2013 "Carl Nielsen Artist" ved den internationale Carl Nielsen Konkurrence & Festival.

På programmet er både opera, operette og musical-numre. Der vil bl.a. være forskellige bidder af Franz von Suppés "Let Kavaleri", Offenbachs "Hoffmanns eventyr", Fr. Loewes "My Fair Lady", Jerome Kerns "Show Boat", Franz Lehárs "Den glade enke" og Johann Strauss' "Flagermusen".

Man kan købe billet til koncerten i kiosken i SuperBrugsen i Kerteminde. Hvis der er billetter tilbage, sælges de ved indgangen fra klokken 14.15.

  • Af: