Nytårsbadet var gyseligt koldt i år

Det største problem for vinterbaderne er at komme frem til broen. Der står altid en tæt rand af gysende tilskuere.
Foto: Tim K. Jensen

Nytårsbadet var gyseligt koldt i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandet var ikke stift ... men på frysepunktet, da der i går var nytårsbadning fra Nordstranden i Kerteminde­ - med 60-70­ deltagere

Kerteminde: Vandet var koldt, luften var koldere og pigerne - og deres følgesvende - i alle aldre, da vinterbaderne sædvanen tro markerede årsskiftet med et hurtigt bad på Nordstranden i Kerteminde.

Deltagelsen var på alle måder stor. Atter i år mødte der 60-70 badende op, men endnu mange flere deltog - med gysende deltagelse - i den kødrand af publikum, der skal forceres af de badende, før de kan komme i vandet.

Med en klar og kold østlig vind ind mod stranden kunne publikum ikke engang bidrage med lidt læ til de badende, der måtte konstatere, at vand på frysepunktet og luft på minus 3-4-5 grader føles rigtigt, rigtigt koldt.

Også det velpåklædte publikum, der sædvanen tro var travet fra byen til bugten for at komme i nytårshumør, frøs med anstand.

I modsætning til vikingerne i vandet blev publikum så heller ikke betænkt med de dramme, som kommunens nye viceborgmester, Hans Luunbjerg (V), skænkede, før han bød velkommen.

I denne første optræden som afløser for den nye borgmester, Sonja Rasmussen, fastslog Hans Luunbjerg, at der er brug for samme mod og mandshjerte i den kommunale politik som her på stranden:

- Men så skal vi også nok komme i mål, lovede han.

Villy Holmetoft fra beboerforeningen "Lisbeth og Johannes Minde" kunne også få en politisk kommentar ud af instruktionen til de badende:

- Lige om lidt bliver vi alle sammen røde. Og kort efter bliver vi alle sammen blå ...

Nytårsbadningen, som beboerforeningen arrangerer i samarbejde med Kjerteminde Avis og Kerteminde UgeAvis, blev indledt i år 2000.

Nytårsbadet var gyseligt koldt i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce