Nyt boligprojekt i Langeskov er endnu ikke godkendt: Ventelisten er fyldt

Henrik Lena Madsen står med sin kone, Donna Lena Madsen, på udstykningen ved siden af deres hus på Rønningevej, hvor der skal bygges 14 rækkehuse. Donna Lena Madsen har frisørsalonen: Salon 5550 i tilknytning til deres hus. Privatfoto.

Nyt boligprojekt i Langeskov er endnu ikke godkendt: Ventelisten er fyldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er stor interesse for de 14 nye rækkehuse lige ved siden af Langeskov Skole. Som en bonus får skoleeleverne en ny cykelsti, så de slipper for den tunge trafik på Rønningevej.

Langeskov: De har ikke været annonceret. Der er ikke lagt eneste mursten. Ja, faktisk er projektet endnu ikke helt godkendt af kommunen, men alligevel har stribevis af interesserede lejere henvendt sig for at få et af de af 14 nye rækkehuse på Rønningevej.

- Der står allerede 20 på venteliste, siger Henrik Madsen, der står bag byggeriet af rækkehusene lige ved siden af hans eget hus på Rønningevej 36.

Ventelisten er dog ikke lukket endnu, for en del af dem, der har skrevet sig op, skal først have solgt deres eget hus, før end de takker ja til et af de nye rækkehuse.

De 14 boliger skal bygges på den ledige grund lige ved siden af Langeskov Skole. En del Langeskov-beboere kan sikkert huske, at der engang lå en gård på grunden, og der gik køer på marken rundt om gården. Men gården brændte, og i 1994 blev det nuværende hus på grunden opført, hvor Henrik Madsen i dag bor med sin familie.

- Det var overhovedet ikke en tanke, vi havde, dengang vi købte huset, at vi skulle bygge boliger, siger Henrik Madsen, der da parret flyttede ind fik flere henvendelser fra bekymrede naboer, der ville vide, om han også have planer om at holde køer på marken. Det havde familien ikke. I stedet fik de efter et par år ideen til, at der var plads til et par ekstra huse på den 9.900 kvadratmeter store grund.

De 14 nye rækkehuse bliver indrettet nogenlunde ens med fire værelser og et areal på 96 kvadratmeter, og netop den størrelse og placeringen lige op ad skolen gjorde, at Henrik Madsen i først omgang troede, boligerne ville tiltrække børnefamilier.

- Vi har tilrettelagt boligerne efter småbørnsfamilier, men der er ikke nogen af dem, der har skrevet sig op, der er under 50 år, Og de fleste bor allerede i Langeskov i nogle større villaer, siger Henrik Madsen.

De 14 rækkehuse bygges som syv dobbelthuse med et stort fællesareal i midten. Grafik: Leif Nørmark Sørensen.
De 14 rækkehuse bygges som syv dobbelthuse med et stort fællesareal i midten. Grafik: Leif Nørmark Sørensen.

Ny cykelsti til skolen

Indkørslen til de 14 rækkehuse kommer til at ske fra Børmosevej lige ved parkeringspladsen ved Langeskov Skole, og det er godt nyt for de elever ved Langeskov Skole, der bor i den nordlige del af Langskov.

Sammen med kommune har Henrik Madsen nemlig planlagt at anlægge en cykelsti ind gennem bebyggelsen til Hovbakken og Bakkevej. Det betyder, at skoleelever, der cykler fra det nordlige Langeskov og gennem tunnellen under jernbanen, slipper for at skulle ud på Rønningevej på vej til skole, men i stedet kan tage turen til skole ad den kortere og roligere Bakkevej.

- Det er jo en genial forbindelse for dem, der bor nord for jernbanen, at de undgår at skulle ud på den stærkt trafikerede vej, siger Henrik Madsen.

Mangler den sidste godkendelse

Hvis alt går efter planen, begynder byggeriet af de 14 rækkehuse til maj, og forhåbentligt kan de første beboere flytte ind sidst på året. Der er dog lige den detalje, at projektet endnu ikke er endeligt godkendt af Kerteminde Kommune. Lokalplanen for området er i øjeblikket i høring indtil 20. februar, og derefter skal Miljø- og Teknikudvalget godkende planen.

- Men det er mit indtryk, at der er politisk opbakning. Jeg har faktisk kun haft positive tilkendegivelser fra både politikere og borgere, siger Henrik Madsen, der understreger, at det ikke bliver et billigt byggeri.

- Vi vil ikke bygge noget, vi ikke selv vil bo i. Og hvis vi byggede noget tarveligt byggeri, så ville det jo også trække vores eget hus ned, for vi bliver boende, siger Henrik Madsen.

Nyt boligprojekt i Langeskov er endnu ikke godkendt: Ventelisten er fyldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce