Nymarksskolen lokker købere til

Nymarksskolens leder, Jesper Mayerhofer, har grund til at glæde sig over skolens gode ry, der både trækker elever til skolen og sælger huse i nærområdet. Her ses Jesper Mayerhofer sammen med eleverne i den ene af skolens to førsteklasser under første skoledag i går.
Foto: Ole Friis.

Nymarksskolen lokker købere til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nymarksskolens ry lokker børnefamilier til Rynkeby

I Kerteminde Kommune har det træge boligmarked fået huspriserne til at falde. Afhængig af lokalitet er priserne på de solgte huse i 2. kvartal faldet med mellem 500 og 1100 kroner per kvadratmeter i forhold til samme kvartal sidste år.

Der er dog én undtagelse - nemlig Rynkeby. Her er interessen for at bosætte sig så stor, at prisen er steget fra 9098 kroner per kvadratmeter til 9613 kroner.

Efterspørgslen giver sig også udslag i meget korte liggetider. I gennemsnit tog det i 2. kvartal i år ejendomsmæglerne 49 dage at sælge et hus i Rynkeby postdistrikt. Det er suverænt kommunens korteste liggetid.

Og husejerne er så glade for at bo i området, at de ikke er så tilbøjelige til at sætte deres hus til salg - i dag er der kun syv huse til salg.

Skolens gode ry

Det er overvejende børnefamilier, der kigger på hus i Rynkeby-området. Og de nævner ofte den samme begrundelse for, at de ønsker at bosætte sig dér.

- Det er ofte Nymarksskolen, som kunderne fremhæver, når vi viser huse frem i Rynkeby. Skolen har et rigtigt godt ry. Og så betyder det også noget, at byen har en god indkøbsmulighed i Spar-butikken, siger ejendomsmægler Torben Bak, Nybolig i Kerteminde.

Per Hansen, indehaver af Home i Kerteminde, kan nikke genkendende til den forklaring.

- Flere går direkte efter et hus i nærheden af skolen, og det smitter af på hushandlen. Jeg solgte et hus i Blommehaven på bare 14 dage, og et andet hus i bygaden blev solgt på tilbudsgivning over den udbudte pris. Og så betyder den korte afstand til Kerteminde og de relativt lave huspriser selvfølgelig også noget, siger Per Hansen.

Inspektørens fortjeneste

Næstformand i Nymarksskolens bestyrelse, Bjarne Ellegaard, bekræfter denne tendens.

- Skolen har fået et rigtigt godt ry, og det begyndte under den tidligere skoleinspektør, Bent Stokholm, der introducerede nogle nye og spændende eksperimenter med børns indlæring. Det trak gode lærerkræfter og flere elever til og blev starten på den gode spiral, som vi har glæde af i dag, siger Bjarne Ellegaard.

Han tilføjer, at der ved skolestarten i går var 41 elever tilmeldt 1. klasse og 16 elever i børnehaveklassen. Nymarksskolen har omkring 300 elever. Som tidligere omtalt i Stiftstidende viser en spørge-skemaundersøgelse, at 87 procent af forældrene til børn på Marslev Skole ville foretrække, at deres børn fortsætter i overbygningen på Nymarksskolen i stedet for Langeskov Skole, som ellers er Marslev Skoles overbygningsskole.

Nymarksskolen lokker købere til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce