Nymarksskolen i førertrøjen


Nymarksskolen i førertrøjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KARAKTERER: Skolefolk uenige om værdien af at offentligøre karakterer

NORDØSTFYN: Nymarksskolen i Kerteminde klarer sig bedst i en sammenligning af karaktererne ved afgangseksamen i 2003 i de nordøstfynske skoler.

Undervisningsministeriet lægger hvert år karaktererne fra de enkelte skoler ud på sin hjemmeside og her kan man se, at Nymarksskolens afgangsklasse sidste år kom ud med et gennemsnit på 8,6.

På Mølkærskolen i Munkebo, hvis elever ifølge Undervisningsministeriets tal scorede det næsthøjeste eksamensgennemsnit i 2003 blandt skolerne på Nordøstfyn, er viceinspektør Willy Steen ikke overbevist om værdien i at offentliggøre karaktererne.

Svært at sammenligne

- Det er ikke noget, vi går ret meget op i. Vi går i stedet op i at give eleverne så god en undervisning som muligt, siger viceinspektør Willy Steen, som tilføjer, at han ikke selv har været forbi Undervisningsministeriets hjemmeside for at se, hvordan skolen ligger placeret.

- Det er svært at sammenligne to skoler med hinanden og det er det, man gør, ved bare at se på tallene fra eksamen. Jeg har i hvert fald svært ved at se, hvad man kan bruge det til. Det er også, hvad vi hører fra skolebestyrelsen og jeg har ikke kendskab til, at det er noget, forældrene bruger, siger Willy Steen.

Mogens Christansen, skoleleder på Bakkegårdsskolen i Langeskov, er ikke enig med Willy Steen om, at skolerne ikke bør interessere sig for de offentliggjorte karakterer.

- Selvfølgelig er det noget, vi interesserer os for. Det er vi nødt til. Vi ved, at det er noget forældrene kikker på og så må vi også gøre det. Vi skal jo forholde os til virkeligheden, siger Mogens Christiansen.

Bakkegårdsskolen kommer i sammenligningen af de syv skoler ind på en sjetteplads med et gennemsnit på 7,8.

- Vi har en hel specialklasse-række, så 7,8 i gennemsnit er faktisk ikke et dårligt resultat i mine øjne. Vi lå lidt højere sidste år, men sådan er det - det skifter og vi kan ikke hælde fire liter på en halv liter, siger Mogens Christiansen.

Karaktererne fra skolerne kan ses på www.uvm.dk.

Nymarksskolen i førertrøjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce