Nymarksskolen er reddet: Politikerne har trukket spareforslag

Forældre og elever på Nymarksskolen demonstrerede osndag aften, mens politikerne holdt møde i Økonomiudvalget. Foto: Peter Ammitzbøll

Nymarksskolen er reddet: Politikerne har trukket spareforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomiudvalget i Kerteminde Kommune valgte onsdag aften at pille lukningen af Nymarksskolen ud af sparekataloget, før det blev sendt i høring.

Kerteminde: Forældre og elever på Nymarksskolen fik onsdag aften en lykkelig besked, da et flertal i Økonomiudvalget vendte tommelfingeren nedad til et forslag om at ændre skolestrukturen og lukke Nymarksskolen.

- Vi har valgt at sige, at vi ønsker ikke at lukke nogen skoler, og vi ønsker heller ikke at ændre på skolestrukturen, fortæller borgmester Kasper Olesen, der holder døren på klem for, at der alligevel kan komme besparelser på skoleområdet.

- Vi kan se i forhold til andre kommuner, at vores lærere er ikke lige så meget sammen med eleverne som andre steder, og vi kan også se, at på ledelsessiden er vi dyrere end andre kommuner, forklarer Kasper Olesen, der lover, at der i fremtiden vil være en leder på hver skole.

- Vi siger ikke, at der ikke skal findes besparelser på skoleområdet, men vi vil ikke lukke skoler, og vi vil ikke ændre skolestrukturen.

Vi siger ikke, at der ikke skal findes besparelser på skoleområdet, men vi vil ikke lukke skoler, og vi vil ikke ændre skolestrukturen.
Borgmester Kasper Olesen (S)

Sparekatalog på 74,5 mio. kr.

I sidste uge, da byrådet fik sparekataloget fra konsulentfirmaet KLK, ville borgmesteren ikke tage forslaget om at lukke Nymarksskolen af bordet. Mandag aften holdt borgmesteren møde med den socialdemokratiske gruppe, og herefter valgte Kasper Olesen at anbefale, at lukningen af Nymarksskolen blev taget ud af sparekataloget.

- Det er fordi, det står som en del af konstitueringsaftalen, at vi har de skoler, vi skal have, at vi har valgt at pille det ud. Men der er også andre ting i det råderumskatalog, som er sendt ud, som vi ikke er stor tilhænger af. Derfor bliver den fase, der kommer nu, hvor borgerne giver høringssvar rigtig vigtig, forklarer borgmesteren.

Forslaget om en ny skolestruktur og lukning af Nymarksskolen ville i følge KLKs sparekatalog have sparet Kerteminde Kommune for 13,7 millioner kroner. I alt er der besparelser for 74,5 millioner kroner i kataloget.

Mange lærer pr. elev

Venstre stemte som eneste parti imod, at forslaget om en ny skolestruktur blev taget ud af sparekataloget.

- Vi vil ikke nedlægge Nymarks Skole og Børnehus. Skolen, som matrikel, skal blive, som den er. Men de øvrige forslag, der er på skoleområdet, vil vi gerne sende i høring, forklarer Hans Luunbejrg (V).

- Vi har de skolematrikler, som vi skal have, og det har vi sagt de sidste par år. Men det kan være, at der rent administrativt eller ledelsesmæssigt kan gøres noget, siger Hans Luunbjerg, der peger på, at Kerteminde Kommune har 11 elever pr. lærer, mens sammenlignelige skoler har 15 elever pr. lærer.

Derfor kan der være god mening i at se på selve skolestrukturen.

Der er mulighed for at give høringssvar til sparekataloget fra KLK frem til 22. august 2018.

Nymarksskolen er reddet: Politikerne har trukket spareforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce