Nymarksskolen er den foretrukne


Nymarksskolen er den foretrukne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

87 procent af forældrene på Marslev Skole vil hellere sende børn til Nymarksskolen frem for Langeskov Skole

MARSLEV: Når fem elever forlader Marslev Skole efter 6. klasse for at fortsætte på folkeskolens overbygning, begynder to af eleverne på andre skoler end Langeskov Skole, som ellers er Marslevs overbygningskole.

- Det er en udvikling, som vi har set de seneste tre år. Det startede i det små, men har efterhånden taget om sig. Eleverne er enten begyndt i 7. klasse på Nymarksskolen eller på Kerteminde Egnens Friskole. Eller også er de droppet ud fra Langeskov Skole på et tidspunkt og begyndt på en anden skole, forklarer formand for skolebestyrelsen på Marslev Skole, Jørgen Jacob Larsen.

Han har derfor skrevet til Børn- og skoleudvalget i Kerteminde Kommune og på skolebestyrelsens vegne foreslået, at Nymarksskolen bliver gjort til overbygningsskole for Marslev Skole. Skolebestyrelsens medlemmer er opmærksomme på, at Nymarksskolen ikke i øjeblikket kan rumme alle overbygningseleverne, men man håber på, at der kan findes en løsning som en del af den nuværende diskussion om pladsproblemer på Langeskov Skole.

I brevet fortæller han om en spørgeskemaundersøgelse, som skolebestyrelsen lavede for en måned siden. 80 procent af forældrene til børn på skolen deltog i undersøgelsen. Den viste, at 87 procent af forældrene gerne ville have Nymarksskolen som overbygningsskole, mens seks personer - otte procent - ville holde fast ved Langeskov Skole som stedet, hvor eleverne fortsatte efter 6. klasse.

- Jeg ville gerne have haft nogle tal på, hvor mange elever, der dropper ud fra Langeskov Skole for at begynde et andet sted. Men jeg har ikke fået nogen, da der ikke findes sådan nogle tal. Men der er mange, der utilfredse med forholdene på skolen, konstaterer Jørgen Jacob Larsen.

Han kender til eksempler på forældre, der har meldt deres børn ind på Nymarkskolen tre måneder inden 6. klasses afslutning, så pladsen i 7. klasse er sikret. Det er dårlige forhold med blandt andet stor lærerudskiftning på skolen i Langeskov, der får forældre til, på deres børns vegne, at vælge andre skoler. Derudover er der tætte kammeratsskabsbånd mellem eleverne på Marslev Skole og Nymarkskolen.

- Det hænger meget sammen med samarbejdet mellem fodboldklubberne, Marslev IF og KR70. Der er fælleshold, og her får børnene kammerater, siger Jørgen Jacob Larsen, der tror på, at politikerne godt kan se logikken i forslaget, og derfor ændrer skoledistriktet.

Nymarksskolen er den foretrukne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce