Nye vandregler lemper lommesmerterne


Nye vandregler lemper lommesmerterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORBRUG: Husejer på Sybergsvej får 13.000 kroner eftergivet i vandafledningsafgift efter enormt vandforbrug

KERTEMINDE:Husejere, der får konstateret et unaturligt og meget højt vandforbrug, kan fremover regne med kommunens hjælp til at få skåret toppen af vandregningen.

Teknisk Udvalg har nemlig lige vedtaget nogle nye regler, der skal lempe de værste lommesmerter, når regningen for et enormt vandforbrug skal betales.

Og det får ejeren af ejendommen Sybergsvej 7 glæde af. Da vandmåleren blev aflæst, viste den, at husstanden i 2003 havde brugt 778 kubikmeter vand - til sammenligning ligger et normalforbrug på 120 til 150 kubikmeter om året. Én kubikmeter drikkevand koster i indkøb, afgift og vandafledningsafgift lige knap 50 kroner, så forbrugeren fik altså en vandregning på omkring 35.000 kroner.

Forbrugeren klagede over regningen og indbetalte et beløb svarende til husstandens gennemsnitsforbrug de seneste år på 219 kubikmeter.

Der er imidlertid ikke konstateret brud på vandledningerne i huset, ligesom en kontrol har vist, at vandmåleren fungerer perfekt. Derfor meddelte forvaltningen forbrugeren, at han skulle betale det fulde beløb.

Men forbrugeren henviste til en sag fra Kikkenborg sidste vinter, hvor ejeren af sommerhuset Kikkenborg 34 opdagede, at nogen havde åbnet for hanerne, således at 664 kubikmeter vand svarende til godt 30.000 kroner var løbet i kloakken.

Sommerhusejeren fik eftergivet en del af vandafledningsafgiften, og derfor mente husejeren fra Sybergsvej, at det samme måtte kunne gælde for ham.

Og det har Teknisk Udvalg givet ham ret i og eftergivet ham vandafledningsafgift svarende til godt 13.000 kroner.

Samtidig vedtog udvalget altså et nyt regelsæt, der beskriver betingelserne for at få eftergivet afledningsafgiften - for eksempel ved ledningsbrud, målerfejl eller som i dette tilfælde ved et meget højt forbrug.

Nye vandregler lemper lommesmerterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce