Ny tilbygning til Johannes Larsen Museet tager form: Rejsegilde på Fuglekassen

Marianne (tv) og Erling Skovsted (bagerst) er naboer til Johannes Larsen Museet, og det mødte begge spændte op til rejsegildet på Fuglekassen bagved. De er godt tilfredse med, hvordan projektet skrider frem. Foto: Mette Louise Fasdal

Ny tilbygning til Johannes Larsen Museet tager form: Rejsegilde på Fuglekassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12. oktober står tilbygningen af Kaffehuset på Johannes Larsen Museet klar. Dermed får museets café plads til flere.

Kerteminde: Naboerne Marianne og Erling Skovsted var spændte på at se, hvad der gemte sig på den anden side af hegnet på Møllebakken i Kerteminde, og arkitekten Poul Ingemann havde også set frem til at opleve, hvad hans tegninger var endt ud i.

Fredag kunne Johannes Larsen Museet holde rejsegilde på udvidelsen af museets café, Kaffehuset. Snart får museets café plads til endnu flere gæster.

Faktisk er 12. oktober nu den dato, som afdelingsleder for museet, Mette Ladegaard Thøgersen, har bedt folk skrive i kalenderen, for den dag åbner Kaffehusets Fuglekassen, som tilbygningen er blevet navngivet.

Samtidigt får cafeen også et større - og mere funktionelt - køkken, som også giver personalet mere plads at bevæge sig på.

Som tidligere håndværker har nabo til Johannes Larsen Museet, Erling Skovsted, af nysgerrighed snydt lidt i ny og næ, før der var rejsegilde, og har derfor været inde og se, hvordan udvidelsen af cafeen skrider frem.

- Jeg synes, at det bliver virkelig flot, smiler han og kigger på bygningen bag sig.

Det samme synes Marianne Skovsted.

- Jeg synes, at det var lidt ærgerligt, at de gamle træer blev fældet, fordi der skulle skabes plads til arbejdsmaskiner, men når der går noget tid, så tænker jeg jo ikke over det mere. Og museet er nogle gode naboer, så jeg synes virkelig, at vi er blevet orienteret grundigt om byggeriet hele tiden, understreger hun.

Fuglekassen får et stort fugleøjevindue, der vender ud mod Nordstranden. Foto: Mette Louise Fasdal
Fuglekassen får et stort fugleøjevindue, der vender ud mod Nordstranden. Foto: Mette Louise Fasdal

Et dragende vindue

Det er arkitekt, Poul Ingemann, der også står bag museets udstillingbygninger, der har tegnet udvidelsen af Kaffehuset, som kunne blive en realitet, da Ole Kirks Fond bevilligede et millionbeløb til projektet.

Arkitekten dukkede også op til rejsegildet og var ganske tilfreds med, hvordan bygningen kommer til at tage sig ud.

- Jeg synes godt, at jeg kan tillade mig at være lidt tilfreds, fortæller han og tilføjer, at han har bestræbt sig på, at det bliver en bygning, som ikke skjuler sig, men som heller ikke råber på for meget opmærksomhed.

Noget på bygningen kommer dog til at tiltrække folks opmærksomhed. For i tilbygningen, Fuglekassen, har Poul Ingemann fået den idé, at der kommer et stort rundt vindue, som vender ud imod Nordstranden.

- Vinduer er bare noget, som alle vender sig imod, og når noget er rundt, får det også vores opmærksomhed, forklarer han.

Samtidigt er der også et rundt hul i en fuglekasse - og således skal der naturligvis også være et fugleøjevindue i tilbygningen, som også får en stor terrasse ud til vandet.

Ny tilbygning til Johannes Larsen Museet tager form: Rejsegilde på Fuglekassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce