Butler's Choice vil sætte lokalfanget sorthummer i hovedrollen i deres kommende restaurant på Nordre Havnekaj. Både på menukortet og som takeaway. Det sker med 750.000 kroner i støtte fra Foreningen LAG MANK.

Kerteminde: Når Butler's Choice åbner restaurant på Nordre Havnekaj i Kerteminde, bliver det med lokalfanget sorthummer i centrum. I tirsdags meddelte foreningen LAG MANK, at de vil støtte virksomhedens hummerplaner med 750.000 kroner, fordi virksomheden vil gøre det nemmere for fynboer og turister at få adgang til at købe og nyde lokal hummer.

Det vil Butler's Choice gøre ved at sætte hummeren øverst på menukortet og samtidig skabe et afsætningssted, hvor man kan købe friskfanget lokal sorthummer og få tips og trick til tilberedning.

- Vi tror på, at der er interesse og efterspørgsel på, at man vil gå ind og købe en halv hummer med nogle lækre pomfritter og mayonnaise, fortæller Helle Stokkebye Johansen, der er kommunikationsansvarlig i Butler's Choice.

- Samtidig er der kommet rigtig meget sorthummer i vores nærområde, og det er meget lækkert og en eftertragtet spise. Vi oplever, at der er mange, der ikke helt ved, hvordan man skal tilberede hummer og skaldyr, fortæller hun.

Derfor vil fødevarevirksomheden ikke kun sælge tilberedte retter. De vil også have hummerne gående i hummerbassiner i restaurantens entré, hvor kunder kan købe rå sorthummere og få tips til tilberedning.

Lokale fiskere leverer hummerne

Virksomheden ønsker, at en del af restaurantens råvarer skal komme fra lokale. Derfor har de indgået et samarbejde med fiskerne Søren og Henrik Clausen, der skal levere lokalfanget sorthummere til restauranten.

- Vi lever af at sælge, og de lever af at fiske, så hvis man kan bringe de to ting sammen, er det en rigtig win-win, siger Helle Stokkebye Johansen.

- Vi vil forsøge med lokale råvarer, der hvor det giver mening. Vi vil gerne støtte op om lokalområdet på den måde. For eksempel med most fra Lystgården, som ligger i Bovense og så vores egen Stokkebye vin, og så vil vi forsøge med noget lokalt kød, hvis det kan lade sig gøre, fortsætter hun.

Butler's Choice er i gang med at indhente tilbud på byggeriet, og de satser på at åbne restaurant i 2018. Hvornår præcist kan de endnu ikke sige, men så hurtigt som muligt, fortæller Helle Stokkebye Johansen.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Kerteminde: Ingen tvivl: Havnefesten fortsætter

Kerteminde: Ingen tvivl: Havnefesten fortsætter