Ny journalistpraktikant i Kerteminde: Birgitte glæder sig til at besøge de små flækker

Birgitte Søe er fra Odense og valgte også at studere journalistik på universitetet her. Hun kan godt lide, at der på Fyn ikke er langt til de små og stille steder. Dem glæder hun sig også til at udforske i sin praktik på Kerteminde-redaktionen. Foto: Helle Kryger

Ny journalistpraktikant i Kerteminde: Birgitte glæder sig til at besøge de små flækker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidst i januar sagde Kerteminde-redaktionen farvel til praktikant, Jeppe Maagaard Holm. Nu har redaktionen fået en ny praktikant.

Nordøstfyn: Efter seks måneder på Kerteminde-redaktionen skulle praktikant Jeppe Maagaard Holm i slutningen af januar videre til en ny redaktion. Han sidder nu på Odense-redaktionen på Banegårdspladsen i Odense.

Nu er det 23-årige Birgitte Søes pen, som læsere af Kerteminde-siderne vil opleve folde sig ud i spalterne frem til august.

Birgitte Søe læser journalistisk på Syddansk Universitet og skal være i praktik på Fyens Stiftstidende i et år. Hun har altid gerne ville være journalist.

- Jeg har en interesse for politik, og jeg kan godt lide, at du som journalist kan holde politikerne op på de ting, de lover, fortæller hun.

Inden Kertemindes nye praktikant kom ind på journaliststudiet, læste hun i et år på Syddansk Universitet international virksomhedskommunikation i engelsk og medier, men hun vidste, at hun gerne ville videre til journaliststudiet. Her søgte hun ind i 2015.

- Jeg var ude og rejse, da der var optagelsesprøve i 2014, men jeg vidste, at jeg ville føle, at jeg ville stå i stampe, hvis jeg efter det første sabbatår efter studentereksamen, ikke begyndte på et studie.

Hun ville gerne læse i Odense, hvor hun er født og opvokset.

- Jeg har mine venner og familier her, og så kan jeg virkelig godt lide Odense og Fyn, hvor der ikke er så langt til de stille steder, smiler hun.

Lær området at kende

Netop de små steder i Kerteminde-området glæder Birgitte Søe sig til at udforske.

- Når I andre på redaktionen taler om steder som Martofte og Rynkeby, må jeg jo hen og kigge på et kort, ler hun og fortæller, at hun ser frem til at besøge de mange små flækker.

Når journalistpraktikanten ikke er på arbejde i Kerteminde, kan hun godt lide at at besøge kæresten, Martin, der bor i København. Derudover bruges fritiden på at tale en del i telefon, når hun går tur.

- Jeg kan godt lide at tale med mine forældre, venner og søster, og det gør jeg gerne, når jeg går en tur, forklarer hun og fortæller, at hun også gerne træner, ses med venner og forsøger at holde sig orienteret om, hvad der rører sig i globalt og lokalt.

- Det synes jeg jo er min pligt, understreger hun.

Ny journalistpraktikant i Kerteminde: Birgitte glæder sig til at besøge de små flækker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce