Ny fritidspolitik i krise fra starten

Bibliotekerne, der i øjeblikket har en tung sparekniv hængende over sig, spiller en ikke uvæsentlig rolle i oplægget til en ny fritidspolitik for Kerteminde Kommune. Arkivbillede. Jørgen Hansen

Ny fritidspolitik i krise fra starten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny Kultur- fritids- og idrætspolitik for Kerteminde Kommune er på dagsordnen, men den er allerede før vedtagelsen på kollisionskurs med KLK´s sparekatalog: Bibliotekerne spiller en væsentlig rolle.

Nordøsyfyn: I et års tid har politikere og frivillige fra 48 foreninger og aktører i fritidslivet arbejdet på at formulere en ny Kultur- fritids- og idrætspolitik.

Resultatet af deres arbejde ligger klar til Kultur- og fritidsudvalgets møde på mandag. Men allerede inden den er vedtaget, er det helt åbenlyst, at den er på kollisionskurs med KLK´s sparekatalog. I hvert fald, når det gælder bibliotekerne.

De tre biblioteker, der for alvor er i KLK´s søgelys, har i den nye politik som opgave at være et kulturelt og kreativt fristed. - Vi er stedet, der favner kunst, kultur og livslang læring i den enkelte menneskes liv, hedder det.

I teksten til den nye politik fastslås det også, at et af målene med den er at støtte op om muligheden for de aktiviteter, der foregår uden for sportspladser og haller. Som eksempler nævnes: Støtte op om muligheden for unikke gåture, nem adgang til bibliotekerne og finde de rette elektroniske platforme til at dyrke e-sport.

Rekruttering af unge

Et andet af punkterne i sparekataloget er der til gengæld taget højde for: reduktion af kommunale bygninger. Det hedder i den nye politik: Kerteminde Kommune har fokus på at udnytte kommunens lokaler mest muligt, således at man sikrer, at foreningernes indhold stemmer overens med de fysiske rammer og lokalerne anvendes både i dag- og aftentimerne.

Den nye politik lægger - selvsagt - stor vægt på frivilligheden, der er den bærende drivkraft i fritidslivet. Her nævnes det blandt andet, at Kerteminde Kommunes Frivilligcenter skal udvikle tiltag, som styrker frivilligheden i kommunen. - Vi vil især sætte fokus på rekrutteringen af unge mennesker, så fremtidens frivillighed sikres.

Visionen for det hele: Kerteminde - en kommune med gode rammer for den frie tid, frivillighed og fællesskaber.

Ny fritidspolitik i krise fra starten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce