Helle Øe Svendsen har skiftet tilværelsen som forpagter af Langeskov Hallens Cafeteria ud med egen smørrebrødsforretning i Langeskov.

Langeskov: De seneste 11 år har 50-årige Helle Øe Svendsen følt, at hun arbejdsmæssigt har været fanget af en stormvind, som ikke har givet hende mulighed for at få pusten. 

Som forpagter for Langeskov Hallens Cafeteria var hun stort set altid på arbejde syv dage om ugen. Hun savnede fritid og rum til lige at kunne trække vejret roligt.

- Jeg synes, at jeg var på hele tiden, og så er det altså stressende, når der står 20 mennesker i kø til pommes frites, smiler hun.

Derfor begyndte hun at drømme om et hyggejob. Det job har hun nu skabt selv. Hun er nemlig stoppet i Langeskov Hallens Cafeteria og har netop åbnet smørrebrødsforretning, "Helles lille køkken," som ligger i Jernbanegade i Langeskov. Selv om hun endnu kun har haft gesjæften åben i få dage, føler hun allerede, at hun er kommet godt fra start.

- Folk kender mig jo. Jeg er fra Langeskov og er en kendt person her. Derfor ved folk også, hvad jeg står for.

Lige nu tager Helle Øe Svendsen kun imod forudbestillinger af smørrebrød og sandwich. Derfor er montren på disken tom.

- Jeg går ind for at undgå madspild, så lige nu vil jeg helst kende den præcise mængde af mad, som skal laves, smiler hun.

- Det er muligt, at det ændrer sig med tiden, understreger hun.

Det er også muligt, at "Helles lille køkken" med tiden vil bestå af en mere end Helle Øe Svendsen selv, men lige nu tager hun de små skridt frem.

- I min familie går vi altid med livrem og seler, ler hun.

- Men jeg ved da, at jeg skal ud og have anskaffet mig et bord mere, for det kan jeg se, at jeg kommer til at mangle med den mængde smørrebrød, der skal smøres.

Hun kigger ned på disken foran hende, hvor der ligger en lang række bestillinger på højbelagte smørrebrød, som hun skal i gang med at få gjort klar til sultne kunder.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.