Ladby: Designeren Jim Lyngvild fortolker vikingernes konger, krigere og fyrster i nyskabende tøjkreationer. Nu kan hans vikingecouture opleves på Vikingemuseet Ladby.

Udstillingen åbner på fredag den 4. marts, hvor også Jim Lyngvild selv vil være til stede.

Baggrunden og inspirationen til dragterne har designeren fra kendt materiale om datidens øverste sociale lag og hans egen årelange fascination og viden om vikingetiden.

Udstillingen er produceret i et samarbejde mellem Jim Lyngvild og Vikingemuseet Ladby og er støttet af Kerteminde Kommunes Turismeudviklingspulje.

Udstillingen vises til og med 2. oktober. (mlfa)

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.

Mere om emnet

Se alle
Fra viking til nutidig beklædning

Fra viking til nutidig beklædning