Mange komplikationer er opstået undervejs, men tirsdag den 20. marts kan borgmester, Kasper Ejsing Olesen, sætte spaden i jorden og tage det første spadestik på Bytoften.

Langeskov: Med hjælp fra LAG MANK og Lokale og Anlægsfonden bliver det nu muligt at realisere den første del af Bytoften - Vikingerne kommer udvikling.

Tirsdag 20. marts kan borgmester Kasper Ejsing Olesen endelig sætte spaden i jorden og tage det første spadestik til et nyt vikingehus, som skal forankre et læringsområde, hvor viden og erfaringer om områdets kulturhistorie kan formidles. Planerne om genopførelsen af vikingehuset, som brændte i sommeren 2014, har mødt mange komplikationer undervejs.

En arbejdsgruppe har kæmpet længe med at udvikle og realisere projektet.

- Det har ikke været et simpelt projekt. Lad mig sige det sådan, men nu sker der noget, fortæller Christopher Lindberg, projekt - og fundraising-konsulent ved Kerteminde Kommune.

Vikingehuset skal stå klar snarest muligt, men vil helt sikkert være færdigbygget i år, understreger han.

Visionerne for området ved Bytoften handler om, at det skal være lærerigt og sjovt at komme der.

- Når vi er færdige med at bygge vikingehuset, ser vi på, hvordan økonomien ser ud. Så skal vi herefter tage stilling til arealet udenom, hvor vi gerne vil lave et aktivt læringsmiljø, som der også er sat penge af til i budgettet. Da vi gerne vil have det hele i balance, tager vi det et skridt ad gangen, pointerer Christopher Lindberg og tilføjer, at man selvfølgelig gerne vil udnytte det gåpåmod, der er, og derfor vil man gerne hurtigst muligt efter, at vikingehuset er bygget, påbegynder de andre projekter på området.

I arbejdsgruppen lægges der op til, at der kommer ideer til, hvordan man kan styrke formidlingen på en aktiv måde. De målgrupper, som er ude på Bytoften, skal aktiveres, så de kan komme med deres bud på, hvad der vil gøre det interessant at komme der.

Foreløbigt er der ikke nogen specifikke tegninger for, hvad der ellers skal komme, men arbejdsgruppen er i et tæt samarbejde med Østfyns Museer om, hvordan historien om stedet skal formidles.

Er du interesseret i at være med til det første spadestik til vikingehuset på Bytoften, er du mere end velkommen. Borgmesteren sætter spaden i jorden klokken 10, så du skal bare være dukket op inden.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.