Nu går den vilde jagt på p-pladser: Katastrofe, mener cityforening


Nu går den vilde jagt på p-pladser: Katastrofe, mener cityforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • P-pladserne ved Muusgården - stærkt efterspurgte pladser i bymidten - er blevet privatiseret.
  • - Det er noget nær en katastrofe for byen, siger formand for Cityforeningen, vinhandler Jonas Nielsen.

Kerteminde: At finde en p-plads i Kerteminde midtby kan nogle gange føles ligesom at vinde i Lotto. Ikke mindst i denne tid, hvor håndværkere, der er i gang med at renovere en ejendom på Torvet, dagligt optager adskillige pladser inklusive handicap-pladsen. Men mest af alt fordi de mange pladser ved og i Muusgården er blevet privatiseret.

- Det går helt galt, det er jo tæt på en katastrofe. Lige om lidt er der 14 nye lejligheder på Torvet, men der følger ikke 14 p-pladser med. Og Tornøes Hotel kommer også til at udvide med mange flere værelser, end de laver p-pladser til, påpeger formanden for Kerteminde Cityforening, vinhandler Jonas Nielsen.

Helt galt til sommer

Nu er det ikke sådan, at de, der bor i Muusgården, har fri adgang til at holde på de p-pladser, der hører til ejendommen. Pladserne kan ikke længere benyttes uden risiko for en bøde fra Q Park, med mindre man har købt en p-tilladelse.

Beboerne i Muusgården skal ligesom alle andre købe en p-tilladelse af ejendommens ejer for at måtte bruge pladserne. Det er ikke alle, der har lyst til det, så de parkerer i stedet i blandt andet Præstegade.

- Jamen, det bliver jo kaos, for Præstegade har i forvejen været rigeligt presset. Det er virkelig et hårdt slag for midtbyen, det her, fastslår Jonas Nielsen.

- Muusgården går med det her forrest med et rigtigt dårligt eksempel, som man risikerer, at andre efterfølger, og det passer sig slet ikke i en lille købstad.

Jonas Nielsen håber, at det nye byråd nu vil gå i dialog med Cityforeningen om at finde en eller anden løsning på det massive p-problem, der er i midtbyen.

- Til sommer bliver det jo rent galt, når turisterne kommer. Det er meget dårlig service overfor byens gæster, at vi ikke kan tilbyde dem et sted at parkere. Og taberne, det er de handlende, for er der ikke et sted at parkere, så kører folk videre. Det må vi simpelthen finde en løsning på.

Lejer: Dårligt for alle

Inde i Muusgården bor blandt andre Jan O. Pedersen, som er helt enig med Jonas Nielsen. Han har købt en p-tilladelse, men han er noget utilfreds med på den måde at få forhøjet sin husleje.

- Det er meget dårligt af dem, og jeg har klaget. Men vi flytter om et par måneder, så jeg gider ikke at gøre så meget ud af det, siger han.

- Men det er jo ikke bare for os lejere i Muusgården, det er en trist udvikling. Det er jo også ærgerligt for byen, at sommerens gæster ikke kan holde der. Det gør byen dårligere. Jeg håber, at kommunen vil gå ind i det og stoppe den storby-udvikling, for det skal vi ikke have i Kerteminde, der er en sød og venlig by. Vi har ikke brug for P-vagter, der går rundt og udsteder bøder.

Tidens trend

Manden bag denne storby-udvikling, som Jan O. Pedersen kalder det, hedder Jakob Bødker og er direktør for Føniks Ejendomme i Odense, der for et par år siden købte Muusgården.

- Det er jo den trend, der går i hele landet - og i udlandet: Parkeringspladser er penge værd, siger han.

- Jeg blev inspireret til at indføre betaling, da vi en dag kom herop for at se på ejendommen og ikke kunne finde et sted at holde. Det fik mig til at beslutte at tage p-pladserne tilbage til ejendommen.

Nu går den vilde jagt på p-pladser: Katastrofe, mener cityforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce