Modstanden mod

Nabo starter underskriftsindsamling mod udvidelse af minkfarm i Trællerup.

Trællerup: - Huspriserne i Trællerup kan falde med op til 60 procent, hvis de firdobler produktionen, siger Jørn Kaatmann, der er nabo til minkfarmen, Fur Direct, der har søgt om tilladelse til at udvide produktionen fra 1250 til 5000 minktæver.

Jørn Kaatmann mener, at i takt med at produktionen øges, vil de gener, naboerne oplever, blive mangedoblet, og derfor har han startet en underskriftsindsamling, der skal få politikerne til at stoppe udvidelsen.

- Vi skal have stoppet de her dispensationer, som kommunen vil give minkfarmen, og jeg håber, at politikerne tager stilling til det forhold, at det går ud over en masse mennesker, at man vil producere minkpelse i Trællerup bare fordi, der er en enkelt, der skal tjene penge på det, siger Jørn Kaatmann.

Kertinge Nor

Jørn Kaatmann har en lang liste af spørgsmål, som han gerne vil have svar på fra kommunen angående udvidelsen af minkfarmen. Det har indtil videre ikke været muligt, da medarbejderen, der behandler sagen, er på ferie.

Mange af spørgsmålene til kommunen drejer sig om den ekstra forurening, en firedobling af minkproduktionen vil betyde for området og ikke mindst Kertinge Nor. Han har nemlig selv måttet betale 50.000 kroner til ekstra kloakering, da fosforudledningen til Kertinge Nor skulle sænkes.

- Vi har boet her i tyve år, og da vi flyttede her til stank Kertinge Nor. Det gør den ikke længere. Vandmiljøet er klart blevet bedre i de år. Så synes vi ærligt talt, at det er meget mærkeligt, at man giver dispensationer til en mand, der kan ødelægge alt det arbejde, vi andre borgere har betalt til for at forbedre miljøet, siger Jørn Kaatmann.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.

Mere om emnet

Se alle
1
Kerteminde Kommune sagde nej: Omstridt minkavler fik ikke lov til at købe kommunal vej

Kerteminde Kommune sagde nej: Omstridt minkavler fik ikke lov til at købe kommunal vej

1
5000 minktæver: Minkfarm får lov til at udvide

5000 minktæver: Minkfarm får lov til at udvide

Jesper Hempler om minkfarmen i Trellerup: - Vi kan ikke stoppe udvidelsen

Jesper Hempler om minkfarmen i Trellerup: - Vi kan ikke stoppe udvidelsen