Naturfond har købt jord på Fynshoved

Fynshoved er et yndet udflugtsmål, og er i øjeblikket med i finalen om at blive optaget i den danske naturkanon. Man kan hjælpe Fynshoveds vej mod en placeringen i den kommende kanon ved (inden den 4. november) at gå ind på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside og fortælle om en oplevelse på Fynshoved. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Naturfond har købt jord på Fynshoved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er natur af national værdi, og det vil vi gerne være med til at pleje og bevare, fortæller fondens direktør Flemming Nielsen. Han er klar til at købe mere, når der er flere lodsejere, der vil sælge.

Fynshoved: - Hvis ikke det kan gøre en glad at gå en tur på Fynshoved, så ved jeg ikke, hvad der så kan gøre det, siger Flemming Nielsen, der er direktør i Den Danske Naturfond, der netop har købt tre lodder Fynshoved-jord.

- Vi henvendte os til samtlige lodsejere på Fynshoved med et købstilbud, men der var altså kun tre, der ville sælge, fortæller han.

Flemming Nielsen beskriver Fynshoved som et fantastisk sted, både med hensyn til natur, landskab og oplevelser, og det er netop de kvaliteter, Den Danske Naturfond går efter.

- Fynshoved er et sted, hvor vi mener, vi som naturfond kan gøre en forskel. Det er natur af national værdi, og det er netop sådan et område, vi gerne vil opkøbe og pleje og bevare for eftertiden - med fri adgang for alle, forklarer han.

Målet er at købe det hele

- Området er fra gammel tid opdelt i usædvanligt mange små lodder, der drives af forskellige lodsejere, og det er meget forskelligt, hvordan de forskellige ejere griber sagen an.

Naturfondens ønske er derfor hen ad vejen at opkøbe al den privatejede jord. I forvejen ejer Naturstyrelsen en del jord, som de driver, og Naturfonden har allerede indgået aftale med styrelsen om, at de også skal drive den jord, Naturfonden ejer.

- På den måde sikrer vi en sammenhængende drift, der kan give os endnu flere sjældne planter og insekter. Så hver gang, der bliver et jordlod til salg på Fynshoved, så står vi klar som en interesseret køber, forsikrer han.

Naturfond har købt jord på Fynshoved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce