Naboer står sammen mod tyve


Naboer står sammen mod tyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INDBRUD: Beboerne på Nattergalevej er de første, der danner en nabohjælpsgruppe

LANGESKOV: Beboerne på Nattergalevej vil ikke længere finde sig i indbrud og indbrudsforsøg.

Den lille villavej har været hårdt ramt i den indbrudsbølge, der har været i Langeskov i det meste af 2004.

Inden for det seneste års tid er der begået ikke færre end seks indbrud og et indbrudsforsøg i fire huse på vejen. Nu har 13 af de 14 husstande på vejen slået sig sammen i en nabohjælps-gruppe, som de håber kan holde tyve væk fra deres vej i fremtiden.

- Det kommer pludselig meget tæt på, når ens naboer har indbrud, fortæller Frode Sørensen, der tog initiativ til at samle gaden i en nabohjælps-gruppe.

Det krævede dog en del overvindelse, fortæller han.

- Jeg tænkte da meget på, hvordan folk nu ville modtage det, men reaktionerne var utrolig positive, da jeg tog kontakt til naboerne, fortæller Frode Sørensen.

Modbydelig oplevelse

Initiativtagerens genbo, Doris Jensen, er en af de uheldige beboere, der har haft ubudent besøg. Sidste weekend i oktober fik hun gennemrodet alle sine ting og stjålet sine smykker.

- Det er en modbydelig og grim oplevelse. Det værste er, at en fremmed person har været inde og rode i mine ting, fortæller Doris Jensen, som straks fik en alarm, der kan vække hele nabolaget.

Der skal ikke mere til end bimlende alarmer og naboer, der parkerer biler i garagen, tænder lys, tømmer postkasse og skraldespand, når man ikke er hjemme.

Hjælp fra nabo virker

Og Doris Jensen ved, at nabohjælp virker. Normalt sørger hun nemlig altid for at få nogen til at parkere en bil i sin indkørsel. Den ene weekend, der ikke holdt en bil, gik det galt.

Beboerne var tirsdag aften til møde med landbetjent Vagn Thomsen, hvor de dels fik udleveret nabohjælp-materiale og dels fik gode råd om, hvad man som husejer kan gøre for at holde tyven væk.

- Jeg forventer, at der vil komme flere grupper fra andre veje, og hvis de kontakter mig, kommer jeg gerne ud og fortæller om nabohjælp og andre præventive tiltag, fortæller Vagn Thomsen.

Naboer står sammen mod tyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce