Muslinger gav professortitel

Hans Ulrik Riisgaards er specialist i gopler og andre dyr, der får deres ernæring ved at filtrere vandet. I fjor var han med til at slå alarm, fordi en ny "dræbergople" er på fremmarch og truer fiskeyngelen i de danske farvande.
Foto: Tim K. Jensen

Muslinger gav professortitel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KERTEMINDE: Hans Ulrik Riisgaard, der gennem en årrække har været leder af Marinbiologisk Forskningscenter i Kerteminde, er udnævnt til professor mso - med særlige opgaver - for de kommende fem år. Den særlige opgave er i dette tilfælde et stort forskningsprojekt, der skal vise mulighederne for at etablere en produktion af blåmuslinger i Storebælt.Professor-stillinger "med særlige opgaver" er en relativ ny ansættelsesform, der har en varighed på tre til fem år med mulighed for en forlængelse i op til tre år. Derefter overgår medarbejderen til en lektorstilling, hvis der ikke bliver mulighed for et permanent professorat. Muslingeprojektet gennemføres i et samarbejde mellem private virksomheder og forskere fra forskellige læreanstalter med Hans Ulrik Riisgaard som koordinator.

- Der er tale om et professorat, som deles mellem Syddansk Universitet og Københavns Universitet, der også er med i muslingeprojektet, oplyser lederen af Biologisk Institut på SDU, Ole Næsbye Larsen.

Udnævnelsen af Hans Ulrik Riisgaard markeres fredag den 20. juni klokken 14 på Marinbiologisk Forskningscenter, hvor den nye professor holder forelæsning om "Suspensionsernæring - om fil trerende dyrs liv i en tynd algesuppe". Efterfølgende er forskningscentret og Biologisk Institut vært ved en reception.

Muslinger gav professortitel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce