Musiske Rejser i Kerteminde

Fredag 5. oktober kl. 17.30 er der kammerkoncert i Anexet ved Lundsgaard Gods, og her kan man få den første fornemmelse af det smukke værk ?Rejsen Frem?. Pressebillede

Musiske Rejser i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år bidrag 30 kertemindere med historier om rejser i livet. De har bidraget til et nyt musikalsk værk, der opføres i Anexet ved Lundsgårds Gods.

Kerteminde: Sidste efterår var Odense Symfoniorkester i Kerteminde og en række andre fynske byer med i projektet "Musiske Rejser". Målet var at indsamle fynboernes fortællinger om rejser gennem livet for senere at forvandle dem til et musikalsk værk.

Nu vender orkestret tilbage til Kerteminde med et udpluk af komponist Andy Papes transformation af fortællingerne til kammermusik.

Sidste år bidrog cirka 30 kertemindere med historier om rejser i livet, og fortællingerne handlede både om indre og ydre rejser. En af deltagerne erindrede f.eks. et fint snedkereret radiogrammofonmøbel, der stod i hans barndomshjem.

Det åbnede hans ører og sind for musikken, for hans far holdt meget af at spille jazz ved enhver lejlighed. Det åbnede også hans musikalske gehør og løbebane, så han senere lærte at spille på trommer og forskellige blæseinstrumenter.

Allerede som 10-årig kom han med i et orkester, og siden har han spillet i alverdens orkestre.

En anden deltager fortalte om dengang, hun som ganske ung flyttede ud på landet i et bofællesskab omgivet af syrenhegn og kornmarker. Her oplevede hun de skønneste somre, den største kærlighed og den vigtigste dannelse af sig selv som menneske.

Endelig berettede en deltager om at starte forfra i livet, når man ankommer til et fremmed land, hvor man ikke kender sproget, skikkene eller menneskene.

Fredag 5. oktober kl. 17.30 er der kammerkoncert i Anexet ved Lundsgaard Gods, og her kan man få den første fornemmelse af det smukke værk "Rejsen Frem", som Andy Pape har valgt at kalde den nye komposition.

Musiske Rejser i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce