Udstilling

Kunstneren Jes Fomsgård fyldte 70 år i januar, og det markerer Johannes Larsen Museet med jubilæumsudstillingen "View".

Kerteminde: Johannes Larsen Museet hylder den lokale og internationalt anerkendte kunstner Jes Fomsgård med jubilæumsudstillingen "View", der har fernisering den 9. februar kl. 16. Kunstneren fyldte 70 år i januar, men selv om han har masser af udstillinger i både ind- og udlandet på CV'et, har han faktisk aldrig udstillet på museet i hjembyen Kerteminde.

- Den runde fødselsdag var da også den direkte anledning til at invitere Jes Fomsgaard indenfor på Johannes Larsen Museet. Langt om længe kunne man sige, for mens Fomsgaard har udstillet over store dele af verden, så har hans værker indtil nu aldrig været vist på det lokale kunstmuseum i Kerteminde, skriver Mette Ladegaard Thøgersen, leder på Johannes Larsen Museet, i forordet til den bog, der udgives i forbindelse med udstillingen.

Helt nye værker er med

Udstillingen viser højdepunkter i Fomsgaards produktion og præsenterer adskillige helt nye værker, som ikke tidligere har været vist. Derudover låner museet flere hovedværker af kunstneren fra landets kunstmuseer.

I sine værker fokuserer Fomsgaard på landskabets anatomi - de mønstre og strukturer, der dannes i naturen, arkitekturen, byplanlægningen og infrastrukturen. Det bliver til abstrakte, arkitektoniske, strukturelle og monumentale værker.

Udstillingen er opdelt i temaer, som følger udstillingsrummenes arkitektoniske forløb. Værkerne varierer i formater fra sirligt skitsemateriale til installationer og store malerier.

Udstillingen kan ses indtil 13. maj. /EXP