Museet: Sig nej til havneansøgninger


Museet: Sig nej til havneansøgninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HAVNEN: Museet går imod ændring af havnemasterplanen
KERTEMINDE: Byrådet skal holde fast i det eksisterende indhold i havnemasterplanen.

Det fastslår museets bestyrelsesformand Jørn Tvedskov og museumsdirektør Erland Porsmose i museets indsigelse imod den ændring af havnemasterplanen, som byrådet har sendt i forhøring blandt byens borgere.

Som tidligere omtalt har direktør Christen Kold og en hemmelig investor - ifølge rygterne viceborgmester Henning Nielsen - indsendt to ansøgninger, der begge strider imod havnemasterplanens indhold og derfor kræver en ændring.

Christen Kold ønsker at ombygge det lukkede bådeværft til kontorformål. Det går de to museumsfolk imod. Blandt andet fordi der ifølge deres opfattelse vil opstå konflikter i forhold til det fiskerierhverv, som de begge ønsker bevaret. Og de tilføjer:

Absurde konsekvenser

- Konsekvenserne heraf kan blive helt absurde, når f.eks. et nyligt moderniseret og fuldt funktionsdueligt skibsværft søges ændret til kontorformål, medens skibsværfts-virksomheden (Kerteminde Yachtværft, red.) samtidig fortrænges til billigere kvadratmeter i industrikvarteret fjernt fra det havnemiljø, hvor det hører hjemme, skriver Jørn Tvedskov og Erland Porsmose.

De mener tilsvarende, at kommunen bør sikre sig offentlighedens dispositionsret over bygningerne på Ndr. Havnekaj.

Museumsfolkene mener derfor, at en omfattende produktion snarere skal henvises til det nye industriområde ved Langeskov. Også for at sikre, at de eksisterende virksomheder på Ndr. Havnekaj har de fornødne udviklingsmuligheder.

Hvis den hemmelige investor får lov at indrette en lettere produktion på Ndr. Havnekaj, så skal byrådet under alle omstændigheder betinge sig, at bygningerne ikke senere kan indrettes til kontorer eller lejligheder, hvis produktionen lukker, mener Jørn Tvedskov og Erland Porsmose.

De understreger, at hvis havnen i fremtiden skal kunne bruges til fritids- og oplevelsesformål, så er det vigtigt at bevare havnens autentiske miljø og historie.

Derfor skal hele bygnings- og kajmiljøet ved fiskerihavnen bevares, ligesom for eksempel de buede siloer på Ndr. Havnekaj skal bevares som et minde om fortidens store kornhandel på havnen.

Museet: Sig nej til havneansøgninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce