Munkebo mister otte millioner


Munkebo mister otte millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TABER: Regeringens sammenkædning af struktur- og udligningsreform koster dyrt
MUNKEBO: Borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S), Munkebo, føler sin kommune dybt uretfærdigt behandlet af regeringen og Folketinget.

I fjor, i år og igen i 2005 mister Munkebo store beløb, fordi regeringen har valgt at udskyde den ventede reform af udligningsordningen mellem de danske kommuner.

- Beregningerne ligger klar for fire forskellige modeller, hvoraf den ene - nemlig et uændret system - er uinteressant. De to mest sandsynlige modeller ville til gengæld begge give Munkebo omkring otte millioner kroner ekstra til næste år, understreger Palle Hansborg-Sørensen.

Han mener, at regeringen har valgt at udskyde udligningsreformen for at lægge ekstra pres på kommunerne i forbindelse med den kommende strukturreform.

-Strukturreformen har jo som formål at skabe økonomisk mere robuste kommuner, så ved at opretholde den skæve udligningsordning presser man måske nogle tvivlende kommuner til at søge stærkere partnere, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Med hatten i hånden

Borgmesteren finder det dybt frustrerende, at Munkebo på ny skal stå med hatten i hånden for at søge ekstratilskud som "vanskeligt stillet kommune".

- Senest den 9. august skal vi søge om et sådant ekstratilskud for det kommende år. Sidst fik vi knap to millioner kroner, men det ville slet ikke være nødvendigt, hvis vi havde fået den retfærdige udligningsordning. Med otte ekstra millioner kroner om året var det noget lettere at få enderne til at hænge sammen, understreger Palle Hansborg-Sørensen.

Byrådets økonomiudvalg har netop haft en første runde om budgettet for 2005, hvor man gennemgik emner og temaer for et budgetseminar for det samlede byråd senere på måneden.

- Inden da skal vore økonomifolk regne nærmere på hele situationen, men der er ingen tvivl om, at det bliver vanskeligt, siger borgmesteren.

Kommunen presses ikke mindst af udviklingen i befolkningens sammensætning. Munkebo har tidligere - som nybyggerkommune - haft forholdsvis mange erhvervsaktive og meget få ældre.

Nu er billedet ved at tippe, så byen i løbet af få år får rigtigt mange ældre borgere, hvilket vil tynge svært på udgiftssiden.

Munkebo mister otte millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce