Munkebo-forældre kæmper for bedre bus til Nymarksskolen

Hver mandag og fredag må 10-årige Karoline Jørgensen vente en time på skolebussen. Hun har fri klokken 14, men først klokken 15.10 kører bussen forbi hendes hjem i Munkebo. Selvom der går 26 elever fra Munkebo på Nymarksskolen tager buruten ikke hensyn til dem. Til gengæld kører en tom bus rundt klokken 16.10. Foto: Helle Kryger

Munkebo-forældre kæmper for bedre bus til Nymarksskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever fra Munkebo må to dage om ugen vente en time, før de kan komme med bussen hjem fra Nymarksskolen. Simpel justering af køreplanen kan løse problemet

Munkebo/Nymarken: "God weekend." "Hov, husk dit pennalhus!" Klokken er 14 fredag eftermiddag, og det ringer ud til weekend for 4.a og 4.b på Nymarksskolen. Eleverne griber utålmodigt mobiltelefonerne, så snart de er ude af klasselokalet, tjekker snapchat, skriver til far, mor og vennerne, og forsvinder ud i friheden i en blanding af snak, latter og døre, der smækker. På få minutter er gangene tomme.

10-årige Karoline Jørgensen og veninden Nanna kan næsten heller ikke vente med at komme hjem. De har planer om at bage pandekager - hvis de altså får lov. Men de må vente en hel time, før de kan komme med bussen. Karoline Rasmussen bor nemlig - ligesom 25 andre af skolens elever - i Munkebo. Og busafgangen klokken 14.10 kører ikke over Munkebo.

- Jeg synes virkelig, det er irriterende at vente så længe, når man kunne have været hjemme halv tre. Jeg er først hjemme omkring klokken fire, fortæller Karoline Jørgensen.

- Der kører en bus rundt hver eneste dag med afgang klokken 16.10 fra Nymarksskolen, som ingen bruger. Den koster 65.000 kroner om året at drive. Fynbus har bekræftet, det over for mig. Samtidig har man nogle børn, der ikke kan komme hjem hver mandag og fredag klokken 14.10. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det skal være så svært at lave om.
Tina Rasmussen, mor til 10-årige Karoline i 4. klasse på Nymarksskolen

Tom bus koster 65.000 om året

Ventetiden bruger hun på at lave lektier eller spille på sin skole-ipad. Juniorklubben har kommunen for nylig sparet væk. Hendes lillesøster går i 3. klasse, så hun kan være i sfo, indtil bussen kommer.

De lange ventetider på bussen hver mandag og fredag har fået Karoline Jørgensens mor i arbejdstøjet. I snart et år har hun samlet underskrifter, studeret busplaner, skrevet breve til politikerne og holdt møder med Fynbus og Kerteminde Kommune. Hun er kommet frem til, at en mindre justering af køreplanen kan løse problemet og samtidig spare kommunen penge.

- Der kører en bus rundt hver eneste dag med afgang klokken 16.10 fra Nymarksskolen, som ingen bruger. Den koster 65.000 kroner om året at drive. Fynbus har bekræftet, det over for mig. Samtidig har man nogle børn, der ikke kan komme hjem hver mandag og fredag klokken 14.10. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det skal være så svært at lave om, fortæller Tina Rasmussen.

Ifølge sagsfremstillingen på Miljø- og Teknikudvalgets dagsorden vil Radstrupvejen, Mejerivejen og Lerhusene - pt. fire elever - blive ramt af en ruteomlægning. Men kommunen er hverken forpligtet til at sørge for befordring til dem eller de 26 elever fra Munkebo.

- De vil hellere hjælpe fire børn fra Marslev, som har benyttet det frie skolevalg og valgt en anden skole end distriktsskolen, end 26 børn fra Munkebo, der har gjort det samme. Det giver ingen mening, fortæller Tina Rasmussen.

Beslutning til foråret

Begge hendes døtre har gået på Nymarksskolen siden 0. klasse.

- Da vi flyttede til kommunen fra Nyborg i 2012, havde vi hørt så meget godt om Nymarksskolen, og det har vist sig at holde stik, fortæller hun.

Tina Rasmussen vil nu tage kontakt til politikerne i det nye Miljø- og Teknikudvalg for at få sagen på dagsordenen igen.

Formand Jesper Hempler (SF) vil dog ikke love noget på forhånd:

- Der kommer ingen ændring i dette skoleår, det er helt sikkert. Vi skal først have kigget på den nye befordringsanalyse, hvori der ligger et betydeligt sparekrav. Mon ikke, der kommer en beslutning i foråret, fortæller han.

Munkebo-forældre kæmper for bedre bus til Nymarksskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce