Munkebo by skal udvikles


Munkebo by skal udvikles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUDGET: Bred politisk enighed om vejen frem for en trængt kommune

MUNKEBO: Det brede flertal i Munkebo Byråd sluttede i aftes op om et budgetforlig, der ikke mindst lagde vægt på, at byen skal udvikles, så den lettere kan tiltrække nye familier, flere virksomheder og dermed gode skatteydere.

Med i forliget med den dominerende socialdemokratiske gruppe var både Venstre og den konservative Kurt Andersen, mens SF'eren Tage Simonsen valgte at stå udenfor og Grethe Smidt - partiløs - gik frontalt imod.

Hun var utilfreds med, at et planlagt ekstra byrådsseminar om budgettet var blevet aflyst. Hun mente ikke, at hun havde været inddraget i nogen forhandling om forliget:

- Jeg fandt det vigtigt, at vi mødtes og så hinanden i øjnene, inden budgettet blev lagt fast. Jeg kunne godt have tænkt mig nogle flere penge til folkeskolen, så den kunne blive et fyrtårn for Munkebo. Og så er jeg imod, at vi har skåret en elevstilling som social- og sundhedshjælper væk. Vi får rekrutteringsproblemer i fremtiden på det område og vi må påtage os vor del af ansvaret for uddannelsen, fastslog Grethe Smidt.

Det sidstnævnte var borgmester Palle Hansborg-Sørensen ikke uenig i:

- Jeg mente blot ikke, at jeg ville gå imod et enigt socialudvalg.

Derimod forstod han ikke, at det var så nødvendigt med et ekstra budgetseminar.

- Ved førstebehandlingen af budgettet var der nogle punkter, vi allesammen var kede af - besparelser på fritidskonsulenten eller nedlæggelse af musikskolen og nedskæringer på biblioteket, understregede borgmesteren.

- Samtidig havde vi som forudsætning, at vi ville få halvanden million kroner fra statens pulje til vanskeligt stillede kommuner. Hvis vi ikke fik de penge, vidste vi, at vi ville komme på hårdt arbejde. Derfor var det ekstra møde planlagt. Nu fik vi hele to millioner, og så kunne vi undgå de nedskæringer, vi var så kede af, fastslog han.

Venstres Søren Møller Kristensen og Kurt Andersen (K) udtrykte begge tilfredshed med forliget for 2004, fordi det peger mod en langsigtet udvikling af Munkebo som en god bosætningskommune, som førstnævnte sagde det.

- Og for mig var det særligt afgørende, at der blev afsat en pulje på 400.000 kroner til byudvikling, understregede Kurt Andersen.

Skatten bliver uændret 21,6 procent, grundskyldspromillen 12 og kirkeskatten 0,58 procent.

Munkebo by skal udvikles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce