Efter 10 gode år stopper Tour de Kerteminde nu. Arbejdet med at arrangere løbet er for stort, forklarer tovholder, Mikael Andersen.

Nordøstfyn: Tour de Kerteminde lukker nu i sin nuværende form, hvor Munkebo Kirke og Folkekirkens Nødhjælp var omdrejningspunktet.

Efter 10 gode år i førertrøjen, hvor Tour de Kerteminde kun har været en succes, var det blevet tid til en kraftig evaluering blandt de frivillige: Orker vi mere, eller skal der nye kræfter til for at føre løbet videre?

Konklusionen er blevet: Stop.

- Det er et stort arbejde at arrangere, og det kan være svært at skaffe frivillige. Desuden har der været en tendens til, at folk ikke helt tager ejerskab for de områder, som de er ansvarlige for, forklarer Mikael Andersen, der har været tovholder på cykelløbet, hvor hovedformålet har været at cykle penge ind til nødhjælpsarbejdet mod sult.

- Vi kunne bare ikke se os selv i det arbejde længere, forklarer han.

Cykelklubben overtager muligvis

Kerteminde Cykelklub arbejder på at overtage løbet, men hvor og hvordan løbet fremover vil blive afviklet, er endnu uvist.

- Startstedet for løbet vil jo nok ikke blive med udgangspunkt fra Munkebo Kirke. Det er også lige meget. Det vigtigste for os er, at det overskud, som cykelklubben skaber ved at arrangere dette løb, ikke udelukkende går til klubbens egen kasse. Der skal være en vis del af indtjeningen, som også går til et godgørende formål, pointerer Mikael Andersen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.