Munkebo Speedway Center forhandler med kommunen om at finde en løsning på støjproblemerne omkring banen. En løsning kan være, at kommunen sælger banen til speedwaycentret.

Munkebo: Munkebo Speedway Center forsøger ihærdigt at finde en løsning på støjproblemerne omkring speedwaybanen, og en af løsningerne kan være at centret simpelthen køber speedwaybanen af kommunen, og dermed overtager ansvaret for hele anlægget.

Det bekræfter direktør for Munkebo Speedway Center, John Rask Nielsen.

- Der er flere ting i spil, men det er en af de muligheder, vi snakker med kommunen om, for at se, hvad der kan løse den her gordiske knude, siger John Rask Nielsen.

Munkebo Speedwaycenter mangler i øjeblikket en miljøgodkendelse for banen, fordi støjen fra banen overskrider grænseværdierne i fordhold til naboerne.

Speedwaycenteret har brugt 240.000 kroner på en konsulentrapport, der konkluderer, at den eneste løsning er at bygge 10 meter høje støjvolde rundt om banen. De volde har hverken klubben eller kommunen penge til at bygge, og derfor har speedwaycanteret søgt om lov til at bygge voldene af "lettere forurenet jord," eller såkaldt type 2 jord, som man får penge for at aftage. På den måde kan voldene så at sige finansiere sig selv.

Den løsning er Kerteminde Kommune ikke begejstret for, fordi kommunen ejer speedwaybanen og i sidste ende kan ende med at stå med ansvaret for voldene.

Sidste år fik Munkebo Scorpions dispensation til at køre syv ligaløb på banen, og klubben har mulighed for at søge tilladelse til endags arrangementer igen i år. Men indtil videre afventer Munkebo Speedway Center, om de får lov til at bygge støjvoldene, før de søger tilladelse.

Hvis centeret ikke får lov til at bygge støjvoldene, enten på kommunens jord eller som ejer af banen, vil klubben være tvunget til at stoppe alt ungdomsarbejde, og John Rask Nielsen understreger, at det ikke skal ses som en trussel, men simpelthen en konsekvens af, at der ikke er en tilladelse. John Rask Nielsen har tidligere sagt, at også elite holdet Munkebo Scorpions bliver tvunget til at stoppe, men holdet kan muligvis køre videre og træne på andre baner.

- Det bliver i hvert fald svært, hvis vi skal ud og leje træningsfaciliteter, som vi gjorde sidste år. Det er hverken en optimal sportslig eller økonomisk løsning.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.

Mere om emnet

Se alle
Støj: Munkebo Speedwayklub vil have amatører på banen igen

Støj: Munkebo Speedwayklub vil have amatører på banen igen

14
Støjgener: Munkebo Speedway Center vil lukke ungdomsafdeling

Støjgener: Munkebo Speedway Center vil lukke ungdomsafdeling

21
Munkebo Scorpions: Godkend støjvold - eller vi lukker

Munkebo Scorpions: Godkend støjvold - eller vi lukker