Munkebo Skibslaug: Plads til flere ombord på Kristine

Turbåden "Kristine" sejler mange opgaver, så de 16 frivillige, der skiftes til at sejle hende, kunne godt bruge nogle kolleger - gerne med duelighedsbevis. Arkivfoto:

Munkebo Skibslaug: Plads til flere ombord på Kristine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gode skib Kristine har mange opgaver, så de 16 mennesker, der nu skiftes til at sejle, kunne godt bruge nogle flere frivillige kolleger. Skibslauget har i år desuden både en pedalbåd og en meginjolle i vandet.

Munkebo: Munkebo Skibslaug er ved at være et helt lille rederi.

Ud over turbåden Kristine har skibslavet nu også en pedalbåd (vandcykel) og en meginjolle, og alle tre fartøjer skal i år ligge side ved side ved den nye bådebro i Munkebo Havn - når de da ikke er ude og sejle.

- Pedalbåden har vi i år overtaget efter Plads til Alle, fortæller formand for Munkebo John Eriksen.

- Vi viderefører deres gode ordning med, at alle må bruge båden. De skal bare gå ind på kroen og vise ID, så får de udleveret nøglen samt et par redningsveste.

I år kommer også DUI's gamle meginjolle på vandet, men den er det nu kun meningen, at DUI selv skal bruge.

Bliv en del af holdet

Skibslavets største - og mest berømte - fartøj er turbåden Kristine. Den sejler med DUI's medlemmer, men den sejler også en masse andet. I sæsonen er der faste ture fra Munkebo til Ladbyskibet, og "Kristine" sejler desuden en lang række bestillingsopgaver mod betaling.

- Vi har blandt andet sejlet for biologerne på Fjord&Bælts universitetsdel, og vi har sejlet flere ture med aske-strøninger, fortæller John Eriksen.

- Vi sejler for foreninger og private selskaber, og det giver alt sammen lidt penge til driften af Kristine.

Turbåden gav et lille underskud sidste år, som DUI dækkede, men det er meningen, at den skal være selvfinansierende.

- Sidste år var vejrmæssigt et skidt år, så vi måtte aflyse mange afgange eller sejle med alt for få betalende ombord. Det skulle gerne blive meget bedre i år, bemærker John Eriksen.

Mandskabet på de mange ture er frivillige, der godt kan lide at sejle.

- Vi er cirka 16 frivillige, men vi kan sagtens bruge flere, så går der nogle rundt, der har tid og lyst, må de endelig melde sig og blive en del af holdet. Der er altid to ombord - en skipper med duelighedsbevis og en medhjælper.

Munkebo Skibslaug: Plads til flere ombord på Kristine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce