Rema1000 skilt ved bygrænsen i Munkebo var måske lovligt - måske ulovligt, men efter borgerprotester fjerner Rema1000 skiltet

Munkebo: Rema1000 har efter protester fra lokale borgere valgt at fjerne et skilt, der viste vej til butikken.

Skiltet blev stillet op i mandags lige efter byskiltet på Kystalleen, og allerede samme dag begyndte protesterne at brede sig på facebook.

- Lige pludselig står skiltet der og smadrer én ind i øjnene og ser rærligt ud. Jeg fatter ikke, hvordan Rema1000 er kommet på den tanke, siger Chris Kraft-Christensen fra Munkebo.

- Jeg bliver virkelig ked af det, når jeg ser den slags, for det er svineri at ødelægge naturen på den måde, fortæller han, der til avisen forklarer, at så længe skiltet står der, vil han ikke handle i Rema1000.

- Jeg plejer at handle dernede, men det gør jeg ikke længere, nu går jeg andre steder hen. Jeg ved godt, at det er uden betydning for Rema1000, men jeg vil gerne passe på Munkebo, og vi er nødt til at trække en streg i sandet, ellers kan Munkebo hurtigt blive en slagmark for diverse skilteudbydere.

- Vi har handlet i god tro

Skiltet blev anmeldt til Kerteminde Kommune, men her var forvaltningen i tvivl om hvorvidt, det var lovligt eller ulovligt at sætte skiltet op.

- Det er lidt afhængigt af, hvordan man tolker på det, så det er vi ved at kigge på, siger Michael Timm, der er teamleder i afdelingen for faciliteter i Kerteminde Kommune, der dog understreger, at Rema1000 ikke har ansøgt Kerteminde Kommune om at få lov til at opstille skiltet.

Kommunens undersøgelser af skiltet blev dog overflødige torsdag formiddag, da Rema1000 i en mail til Fyens Stiftstidende skrev, at firmaet nu vælger at fjerne skiltet.

- Jeg havde en god dialog med ejeren af marken, som gav mig lov til at sætte skiltet op. Jeg har handlet i god tro og har ikke gjort det for at genere nogen. Skiltet blev sat op mandag eftermiddag, men efter at have talt med kommunen tirsdag morgen har vi nu fået taget skiltet ned, siger Rema1000 købmand Brian Holm Egdal i en mail til avisen.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.