Munkebo: Nybygget rehabiliteringscenter åbner med fire måneders forsinkelse

Sofie Løhde (V), minister for offentlig innovation, besøgte i oktober 2017 Kerteminde Kommunes nye rehabiliteringscenter i Munkebo. Det var før fugtproblemerne blev opdaget.Foto: Michael Bager

Munkebo: Nybygget rehabiliteringscenter åbner med fire måneders forsinkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fugten i betonen er tørret ud, og det nybyggede rehabiliteringscenter Toften søger nu plejepersonale til foråret.

Munkebo: Det var indstillet til Årets Sundhedsbyggeri 2017 og skulle egentlig hjælpe syge borgere med at komme ovenpå efter en hospitalsindlæggelse, men det nybyggede Rehabiliteringscenter Toften er selv blevet ramt af en gevaldig skavank, siden det stod færdigt i november 2017. For meget fugt i betonen har udskudt indvielsen, men nu kan Kerteminde Kommune bekendtgøre, at centeret bliver indviet til foråret.

- Det er tørret ud, og der bliver indvielse deroppe den 16. marts. Håndværkerne er i gang med at montere fodpaneler og skabe og teknisk udstyr. Det er dejligt, så kan vi komme i arbejdstøjet. For vi har gået i lidt af et vadested, fortæller Lene Henriksen, der er leder af centeret og i dag arbejder i rehabiliteringen på Lindhøj Plejecenter.

Ingen i branchen kan forklare hvorfor

Præcist hvad der har forårsaget forhøjede koncentrationer af fugt i betonelementerne, kan hverken hun eller kommunens projektleder Rune Christensen svare på:

- Vores ingeniører har også haft meget svært ved lige at sætte en finger på, hvad der er gået galt. Der er ikke nogen i branchen, der kan give en forklaring. Betonelementerne er blevet støbt på en fabrik og kørt til Munkebo på en blokvogn, og de er certificeret efter alle foreskrifter, men da vi begyndte at måle, kunne vi se, at jo længere vi kom ind i betonen, jo mere vådt blev det, og det plejer at være omvendt, fortæller Rune Christensen.

Efter adskillige timer med varmeblæsere på fuld tryk, er det dog lykkedes at få bugt med problemerne. Næste skridt er ansættelsen af tre social- og sundhedsassistenter. Det nye center får plads til 28 borgere mod 17 i dag, fortæller Lene Henriksen.

- Vi har tre stillingsopslag ude efter social- og sundhedsassistenter. Efter 1. april skulle vi gerne være klar til fuldt hus, fortæller hun.

Munkebo: Nybygget rehabiliteringscenter åbner med fire måneders forsinkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce