Skateboardbanen i Munkebo er så populær, at kommunen er nødt til at lave regler for besøgende, som kommer fra nær og fjern.

Munkebo: Skateboards, løbehjul, bmx-cykler og børn og voksne fra nær og fjern. Fyns største skatebane åbnede som en del af Munkebo Multipark i oktober, og siden er besøgende strømmet til.

Skatebanen er så populær, at man fra kommunens side nu er nødt til at regulere de mange besøgende, så der er plads til alle.

- Vi kan sige, at det er et behageligt problem, lyder det fra viceborgmester Palle Hansborg-Sørensen (A), der forklarer, at banen lige nu bliver brugt til skateboards, løbehjul, rulleskøjte og bmx-cykler.

- Det er meget godt, men problemet er bare, at de er så mange dernede, så vi er nødt til at lave nogle restriktioner, og det gælder først og fremmest bmx-cyklerne, som er de store og de mest voldsomme, lyder det fra Palle Hansborg-Sørensen.

De små bliver hjulpet

I første omgang bliver banen derfor forbeholdt skateboards, rulleskøjter og løbehjul. Hvis man kører på BMX og gerne vil benytte banen, vil der dog også være mulighed for det om aftenen mellem 19 og 22. Reglerne træder i kræft, når man får lavet skiltet, og det bliver formentlig kort efter påsken.

13-årige Donny Van står på skateboard og kan godt se, at de måske er lidt mange på banen engang i mellem.

- De små tænker ikke så meget, når de kører, og de kører meget i vejen, siger den 13-årige skateboarder, men forklarer med det samme, at der er bred enighed om, at man hjælper hinanden. Han bliver bakket op af sine kammerater.

- Alle har en ting til fælles, vi kommer her for det samme, og vi gør det sammen, siger

Jacob Virklyst Johansen, som er 10 år og ifølge sine kammerater er "den sejeste, fordi han laver front flip på Tandflækkeren" på sit løbehjul.

BMX er også en sport

Med huen trukket godt ned omkring ørerne kommer Luii Mehl på 13 år trillende på sin BMX-cykel. Han bruger banen stort set hver dag, når vejret er til det og kører også på skateboard.

- Jeg synes, at banen er fed, og den er lige, hvad vi har manglet, men det er nederen, at man ikke må køre på BMX'ere, fordi det er også en ting ligesom skating og løbehjul. Jeg kan godt forstå, hvorfor mountainbikes ikke må være her, men BMX er en sport, som mange dyrker, lyder fra Luii Mehl, som er glad for, at BMX'erne trods alt stadig må bruge banen i aftentimerne.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.