I 2011 flyttede Munkebo-Lillescene ind på Munkebo Bibliotek, men nu har dukketeatret været nødt til at beslutte at flytte ud. Det lukker dog heldigvis ikke.

Munkebo: I 2011 fik Munkebo et lille teater, hvor alle roller blev spillet af papfigurer. Teatret er et dukketeater af den slags, hvor både kulisser og dukker er lavet af pap. Munkebo-Lillescene hed det nye teater, som rykkede ind i et lokale på Munkebo Bibliotek, da teatrets indehavere, Jørgen og Birthe Lindgreen ikke havde plads til det hjemme.

Ved udgangen af 2016 rykkede teatret ud af biblioteket igen. Årsagen er, at Jørgen Lindgreens ryg ikke helt vil samarbejde mere.

- Mit liv er ikke fare, men efter en del rygoperationer inden for de sidste 10 år er min ryg bare ikke længere, hvad den har været, forklarer Jørgen Lindgreen og fortæller, at der i forbindelse med arbejdet med dukketeateret, er en del, der skal flyttes rundt, og det kan hans ryg ikke helt holde til.

- Flytningen af dukketeatret har været en svær beslutning at træffe, men den har været nødvendig, understreger han og tilføjer, at der ikke er tale om, at dukketeatret lukker.

Lige nu arbejder Munkebo-Lillescene på, at dukketeatret videreføres på privat adresse i Munkebo, hvor det med et begrænset antal pladser kan byde velkommen til interesserede - ligesom teatrets spillegruppe fortsætter med at indspille nye stykker. Interesserede kan benytte mailadressen J_Lindgreen@mail.dk. Herefter sender Munkebo-Lillescene et program, når der er et stykke på plakaten.

Nye tider

Tiderne er også ændret nu. Da dukketeatret åbnede i 2011, husker Jørgen Lindgreen, at det var en tid, hvor det var muligt at transportere plejehjemsbeboere til Munkebo Bibliotek, så de ældre mennesker kunne se et af teaterstykkerne.

Det er der ikke længere ressourcer til. Dengang kom der også elever fra Skolen ved Noret i Munkebo, som skulle se stykkerne. Nu er skolen lukket.

Jørgen Lindgreen understreger, at han altid har fået stor lokal opbakning i Munkebo, men nu hvor hans ryg brokker sig, er han også nødt til at beslutte, hvordan han bruger sine kræfter. Udover at have et dukketeater er Jørgen Lindgreen nemlig også forfatter, og det skal han også kunne holde til.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.