Munkebo Kro stortrives med ålegilder og familiefester

Finn Egebjerg Rasmussen og Iben Egebjerg Germundsson har skabt en blomstrende forretning, siden de overtog Munkebo Kro i 2014.Foto: Helle Kryger

Munkebo Kro stortrives med ålegilder og familiefester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kroejerne Finn Egebjerg Rasmussen og Iben Egebjerg Germundsson smed de fine klæder og skaber nu et millionoverskud hvert år

Munkebo: De husker tydeligt dagene, hvor ikke en eneste gæst trådte ind af hoveddøren til Munkebo Kro. Hvor køleskabet var fyldt, lysene tændt og de stod klar i receptionen - til ingen verdens nytte.

- Der kunne man godt få lidt ondt i maven, fortæller Finn Egebjerg Rasmussen.

- Nu findes der ikke en dag, hvor der ikke er gæster i huset. Så noget må vi da have gjort rigtigt, supplerer hustruen Iben Egebjerg Germundsson.

Parret overtog Munkebo Kro i sommeren 2014, og i dag knap fem år senere har de skabt en blomstrende forretning.

Det viser et kig i de seneste års regnskaber, som præsenterer et overskud på godt en million hvert år før skat.

- Fra vi startede og indtil nu, er det gået fremad hvert eneste år. Vi har haft konjunkturerne med os, men vi tror også på, at det er fordi, vi har lavet om på konceptet. Fra gourmetmad til traditionel kromad, fortæller Iben Egebjerg Germundsson.

- Fra vi startede og indtil nu, er det gået fremad hvert eneste år. Vi har haft konjunkturerne med os, men vi tror også på, at det er fordi, vi har lavet om på konceptet. Fra gourmetmad til traditionel kromad.
Iben Egebjerg Germundsson, Munkebo Kro
Regnskab Munkebo Kro
Resultat før skat: 17/18: 1.323.175 kr.

16/17: 1.239.586 kr.

15/16: 1.581.669 kr.

14/15: 228.355 kr.

Fuldtidsansatte: 15-18.

Inklusiv sæsonansatte: 38.
Krostuen har også fået en overhaling med lysere farver og ekstra vinduer i gavlen mod udsigten over fjorden.Foto: Helle Kryger
Krostuen har også fået en overhaling med lysere farver og ekstra vinduer i gavlen mod udsigten over fjorden.Foto: Helle Kryger

Altid åbent

Hotellet er altid åbent. Det samme er restauranten - på nær mellem jul og nytår.

- Tidligere var restauranten lukket mandag og tirsdag, men det resulterede i, at vi havde hotelgæster, der stod og bankede på for at få mad, så vi startede stille og roligt op om tirsdagen, hvor jeg stod alene i køkkenet og lavede dagens ret. Efterhånden kunne vi lige så godt holde åbent hele ugen, fortæller Finn Egebjerg Rasmussen.

Lokalsamfundet har taget imod dem med åbne arme. Der bliver afholdt runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og familieweekender i stor stil. Beliggenheden midt på Fyn er ideel til at samle familien til en kroweekend med god mad og en eller flere overnatninger. Lokale virksomheder bruger også kroen flittigt. Det kan virksomhederne fra Lindø Port of Odense, som booker ad hoc specialister ind for en uge af gangen eller virksomheder, som arrangerer konferencer på den historiske kro.

De har indført faste traditioner som ålegilde den første torsdag i måneden, helstegt pattegris sommeren igennem, fisk- og skaldyrsaften, sankthans og vinaftener.

- Vores helstegt pattegris taler gæsterne stadig om. De nyder, at man kan komme lidt spontant ind fra gaden i shorts og t-shirt, bestille en fadøl og sætte sig i gårdhaven, fortæller Finn Egebjerg Rasmussen.

Finn Egebjerg Rasmussen her i vinkælderen under Munkebo Kro.
Foto: Helle Kryger
Finn Egebjerg Rasmussen her i vinkælderen under Munkebo Kro. Foto: Helle Kryger

Kroen har fået en overhaling

De er ikke kommet sovende til de gode resultater. Der løber hurtigt 70 arbejdstimer på en uge, og kroen var lidt træt, da de overtog den 1. maj 2014.

- Der har været en del udfordringer med nedslidninger, utætheder og strøm, der har drillet. Vi skifter pærer konstant. Vi har over 1000 spots af ældre dato siddende i bygningen. De bliver løbende skiftet til led-pærer, siger Finn Egebjerg Rasmussen.

Der er kommet nye gulvtæpper på alle værelser og i alle gangarealer, alle værelser har fået en overhaling og krostuen er blevet renoveret med blandt andet nye og større vinduer mod vandet.

Det kræver sit ægtepar at renovere et hus fra 1826 til nutids-standarder. Derfor holder de foreløbig på pengene.

- Vi har haft nogle gode år med pæne overskud, som er hensat og bruges til fortsat udvikling og renovering af kroen, lyder det fornuftigt fra Iben Egebjerg Germundsson.

Dog tillader de sig selv at holde lidt mere fri i fremtiden, og forventningerne til regnskabet 2018/19 er heller ikke i samme højde som tidligere.

- Vi har valgt at opgradere antallet af ansatte og selv holde mere fri en eller to dage om ugen. Det vil helt sikkert kunne mærkes på det næste regnskab, men vi skal jo også kunne holde til det, siger Finn Egebjerg Rasmussen.

Munkebo Kro har vendt ryggen til gourmet-køkkenet, men går stadig efter høj kvalitetet på tallerkenerne. Dog mere i den klassiske danske kromads-tradition. Foto: Helle Kryger
Munkebo Kro har vendt ryggen til gourmet-køkkenet, men går stadig efter høj kvalitetet på tallerkenerne. Dog mere i den klassiske danske kromads-tradition. Foto: Helle Kryger
Flere af værelserne har også fået en overhaling. Kroen var nedslidt, da parret overtog den, og de seneste år er blevet brugt på renoveringer.Foto: Helle Kryger
Flere af værelserne har også fået en overhaling. Kroen var nedslidt, da parret overtog den, og de seneste år er blevet brugt på renoveringer.Foto: Helle Kryger

Munkebo Kro stortrives med ålegilder og familiefester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce