Bakkegården på Munkebo Bakke skal rives ned, men først skal gården lige undersøges nærmere. Blandt andet skal man finde ud af, om gården huser flagermus.

Munkebo: Den Selvejende Institution, Munkebo Bakke, har fået lov til, at den gamle Bakkegården kan rives ned, men hvornår det helt præcist sker, kan formand for bestyrelsen, Troels Nielsen, ikke umiddelbart sige noget om.

- Pengene til nedrivningen er bevilget fra Kerteminde Kommune, men der er noget omkring natur - blandt andet omkring flagermus, som skal undersøges. De undersøgelser er gået i gang, men jeg kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår disse undersøgelser er færdige, forklarer formanden og fortæller, at undersøgelserne går ud på at finde ud af, om der er flagermus, for er der det, må man ikke sådan bare rive gården ned.

- Så er vi nødt til at finde andre løsninger, og hvad de er, kan jeg ikke lige sige noget om, men som sagt er vi nødt til at have klarhed omkring de undersøgelser omkring natur og miljø, før vi ved, hvad vi kan gå videre med.

Og så skal der graves

Når Bakkegården er blevet revet ned, går Troels Nielsen ud fra, at Østfyns Museer skal i gang med at se, hvad jorden under gården gemmer på.

- Der vil helt sikkert være noget, som der skal kigges nærmere på i den jord, understreger han med henvisning til, at der allerede er fundet en del på Munkebo Bakke.

Senest var det en vikingehal, som tittede frem, da arkæologerne fra museet gik i gang med at fjerne jorden.

- Desværre er udsigterne til, hvornår der konkret sker noget på Munkebo Bakke, nok lidt lange, men hvis vi trods alt kan bevæge os lidt fremad, hvor man kan se, at der sker noget, og det går den rigtige vej, er det vel heller ikke så skidt. Jeg kan simpelten ikke sætte nogen tidspunkter på for, hvornår vi rykker. Det tør jeg ikke gøre, pointerer Troels Nielsen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.